ATATÜRK’ÜN EVİ BENZERİ ADD ŞUBESİ TEFRİŞATI, İMECE USULÜYLE TAMAMLANACAK

Nilgün KAYA

Yapımına önceki yıl başlanan Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Binasının tefrişatının tamamlanması için kahvaltı düzenlendi.

Atatürk Caddesi 2. Sokakta bulunan prefabrik binada, kurulduğu 1994 yılından bu yana hizmet veren Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi, yeni hizmet binasını 13 Nisan’da hizmete açmayı planlıyor. Ayvalık Belediyesi tarafından 25 yıllığına tahsis edilen binanın inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, Ahmet Üzgeç yönetimindeki ADD Şubesi, tefrişatı imece usulüyle tamamlamak için harekete geçti. Dış cephesi Atatürk’ün Selanik’teki Evi’ne benzeyen ADD Ayvalık Şubesinin tefrişatı için Küçükköy  Kültür Merkezi’nde, 14 Kasım Cumartesi günü kahvaltı düzenlendi.

“ATAMIZIN AYVALIK’A GELİŞ TARİHİNDE BİNAMIZI HİZMETE AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı kahvaltıda konuşan ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, “Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Tüfekçi tarafından tahsis edilen prefabrik binada çalışmaya başlayan, bugüne kadar halkı aydınlatma konusunda paneller,  söyleşiler,  konferanslar, tiyatrolar ve ülke sorunları konusunda meydanlarda, doğru, tarafsız söylemlerle görevini yerine getiren derneğimize,  Ayvalık’ın aydın insanları da sahip çıkmışlardır. Bugün  bin civarında üyesi bulunan derneğimiz büyüdükçe yer sorunu yaşanmış ve çözüm yolları aranmıştır. Geçen yıl Rahmi Bey başkanlığındaki meclisten tüm partilerin meclis üyeleri oy birliği ile mevcut binanın yerine yenisi yapılması kararı almış, proje aşamasında binanın tüm projeleri tek kuruş ücret alınmadan dostlarımız tarafından gönüllü olarak yapılmış, betonarmesi önceki dönem tamamlanmıştır. Yerel seçimler sonrası yerelde iktidar değişmiş, ama gelen başkan ve tüm partilerin meclis üyeleri meclis kararı ile başkana yetki vermiş ve kalan yerden inşaat devam etmiştir. Yakında bitecek olan binamızı yetişirse 13 Nisan’da Atamızın Ayvalık’a gelişinin yıl dönümünde sizlerle açılışını yaparak, Ayvalık’ta Atamıza yaraşır bir binada onun ilke ve devrimleri ışığında çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

“TÜRK MİLLETİ TEK DOĞRU REÇETE OLAN ATATÜRK DEVRİMLERİNDE BÜTÜNLEŞMEKTEDİR”

UNESCO’nun 1981 yılında, Atatürk’ün doğumunun 100. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesaja dikkat çeken Üzgeç, “Bu mesaj esasen her şeyi anlatmaktadır: ‘Atatürk kimdir? Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaratıcısı olduğu Türk Devrimi ve sonuçlarıyla bir bilge ve dahi liderdir. Düşmanlarında bile saygı uyandıran, dostlarına güven aşılayan eşsiz bir rehber, eşsiz bir öğreticidir. Milli Mücadelemizin 100. yılında Atatürk’ü anmak, aynı zamanda O’nu anlamak ve anlatmak sorumluluğunu da her yurttaşımıza yüklemektedir. Atatürk’ü anlamak, coğrafyamız ve ulus devletimiz üzerine oynanan oyunların farkında olmak demektir. 100 yıl önce milli mücadeleyi başlattığı nokta ile 100 yıl sonra, içinde bulunduğumuz durum aslında farklı değildir. Atatürk, milli mücadele ile TBMM’ni açmış, çalıştırmış, egemenliği saraydan alarak öz sahibine, yani millete vermiştir. 100 yıl sonra bugün; çok partili siyasi yaşam, parlamenter sistem, demokrasi çökertilmiştir. Gazi Meclis etkisiz ve itibarsız hale getirilmiştir. Millilik sözde kalmış; milli eğitim, milli ordu ve milli savunma, milli ekonomi, milli tarım, milli kaynaklar (doğal güzelliklerimiz, yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz) göz göre göre yok edilmiştir. Türk Milleti, Atatürk’le kazandıklarını, devrim karşıtı siyasi zihniyetler eliyle kaybetmiş ve kaybetmektedir. Tamda bu noktada Atatürkçü Düşünce Derneği Ülkemizin aydınları tarafından 19 Mayıs 1989 yılında partiler üstü olarak kurulmuş, o günden beri Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak ve büyüyerek doğruları her platformda anlatarak eyleme geçerek ülkemizin en büyük Demokratik kitle örgütü haline gelmiştir” dedi. Kahvaltı sonunda 20’nci yılını tamamlayan dernek üyelerine plaket verildi.