SERDAR DEMİREZER, CHP AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Nilgün KAYA

14 Aralık’ta ise ilçe kongreleri başlayacak Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ayvalık İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan üçüncü isim, Ayvalık Belediyesi eski meclis üyelerinden Serdar Demirezer oldu.

Serdar Demirezer, adaylık açıklamasını 18 Kasım Pazartesi günü CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirdi. ‘Ayvalık’ta örgütlü bir CHP mümkün’ sloganıyla yola çıkan ve uzlaşı vurgusu yapan Serdar Demirezer, konuşmasına CHP’den Belediye Meclise üyesi seçilen Sabahattin Tatar ve Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi Yıldız Kenter’in kayıplarından duyduğu üzüntüyü ifade ederek başladı.

“Yerel seçimlerde CHP değerlerini yitirdi. Kapitalizmin ‘Böl, parçala, yönet’ taktiği başarılı oldu. Şimdi tüm üyelerimizi CHP ilkeleri doğrultusunda CHP çatısı altında yeniden toplayacağız. Bu nedenle uzlaşı diyoruz”  diyen Demirezer, “Hedefimiz yerel seçimde iktidar olmak, genel seçimde de CHP’ nin en çok oyu almasını sağlamak. Belki diğer arkadaşlarından da amacı bu olabilir. Ancak bir hazırladığımız örgütlenme şemasıyla daha donanımlı hale geleceğiz. Kapitalizm, ‘Böl, parçala, yönet’ derken biz de birleşe, birleşe kazanacağız” dedi.

Yola çıkış hikâyesini, “Ben ve eşim Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyuz. Ben bankacılıktan eşim sigortacılıktan emekli. Beni bu yola çıkmaya eşim ve halen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi olan oğlum Özgür teşvik etti. Yola 3 kişi çıktık ve kısa sürede çoğaldık” sözleriyle açıklayan ve seçimlere kırmızı liste ile gireceklerini belirten Demirezer, “Neyin kırmızısı bayrağın, neyin kırmızısı CHP’nin, neyin kırmızısı aşkın, neyin kırmızısı devrimin” dedi.

Demirezer sözlerini Gezi parkı eylemlerinin “kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sözleriyle noktaladı. Serdar Demirezer’in adaylığını açıkladığı toplantıda dağıtılan örgütlenme şemasında da, ‘Fikirlerin tartışıldığı, katılımcı, politika üreten, gündemi belirleyen, üye odaklı’ bir model benimseneceğinin altı çizildi.