BİZ SANAT ATÖLYESİ, RESİM VE EBRU SERGİSİ AÇTI

Nilgün KAYA

Ayvalık BİZ Sanat Atölyesi Resim ve Ebru Sergisi, Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açıldı. 24 Kasım tarihine kadar gezilebilecek sergi, özgün çalışmalarla dikkat çekti.

Fotoğraf: Güner Oskan

Palabahçe’de 3 yıldır faaliyet gösteren ve çalışmalarına Ayvalık’ın tarihi Macaron semtinde devam edecek olan BİZ Sanat Atölyesi’nde Şennur Akbaş Yanık yönetiminde resim, Turgut Alp Can yönetiminde Ebru eğitimi gören kursiyerlerin sergisi, 15 Kasım Cuma günü açıldı.

Belediye meclis üyelerinin yanı sıra İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin, Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) Başkanı Yaşar Akçay, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şube Başkanı Gülden Sarıbaş, ÇYDD Ayvalık Şube eski ikinci başkanı Suat Şerifeken ile çok sayıda vatandaşın katıldığı sergi beğeni topladı.

EBRU SANATINA  MODERN DOKUNUŞLAR

6 yıl önce Halk Eğitim Merkezi bünyesinde başladıkları resim çalışmalarını 3 yıldır atölye olarak sürdürdüklerini ve Ebru sanatı üzerine verilen eğitimle atölyenin faaliyete devam ettiğini belirten Resim Öğretmeni Şennur Akbaş Yanık, “BİZ Sanat Atölyesi tamamen amatör ama hırslı ve istekli arkadaşlarımızın çalıştığı bir atölye” dedi.

Ebru eğitimi veren Turgut Alp Can,  2 yıllık bir emekle bu ilk serginin ortaya çıktığını belirterek, “Bu sergi ile Ebru sanatında klasiğin dışına çıktık. Dünyada ilk defa portre yapıldı. Ebru’nun tutucu yanını kırmak istedik. Bunu da klasik çalışmanın dışına çıkarak yaptık” dedi.  Ayris Dinçer Ekmekçioğlu, Ayşe Kemer, Gülçin Bilkay, Hatice Ağa, Huriye Kara, Nurhan Fidancıoğlu, Solmaz Sözkesen Suada Kale, Taylan Köken, Zehra Şerifeken’in resim çalışmaları, Ayten Gürensel, Naim Pelivan, Serap Yıldırım ve Vildan Köken ebru çalışmalarının yer aldığı sergi 24 Kasım tarihine kadar gezilebilir.