ULU ÖNDER EBEDİYETE İNTİKAL EDİŞİNİN 81. YILINDA ANILDI

Nilgün KAYA

Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81. Yılında Ayvalık’ta iki anma töreni düzenlendi. Saatler tam 9’u beş geçe sirenler çaldı ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk, meydanda çiçeklerle, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ikinci törende ise şiirler ve marş eşliğinde saygı ve özlemle anıldı.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, BAÜ Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Yakup Dinç, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenci grupları, gaziler ile askeri ve sivil erkanın katıldığı tören 08.40’ta başladı.

ATA’NIN ANITI ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Cumhuriyet Meydanı’nda tören öncesi vatandaşlar, ellerindeki çiçeklerle Ata’nın anıtını çiçek bahçesine dönüştürdü. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığına ait çelenklerin Atatürk anıtına sunumunun ardından Saatler tam 9’u beş geçe sirenler çaldı ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşının okunmasının ardından meydandaki tören tamamlandı.

Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı ikinci tören saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından şiirler okundu anma haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören Oratoryo ile sona erdi.