BAKAN SELÇUK’UN EŞİ AYVALIK’I GEZDİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’a gelen Milli Eğitim Bakanı’nın eşi Rana Selçuk ve beraberindeki heyet, zeytinyağı tattı, Doğa Müzesi ve ilçenin kültürel yapılarını gezdi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk, ‘Türk Müziğini Tanıtma ve destekleme Projesi’ kapsamında Ayvalık’a geldi. Rana Selçuk’a Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Aylin Şengün Taşçı’nın yanı sıra Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız,  Ayvalık İlçe Millî Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve Kaymakam Gökhan Görgülüarslan’ın eşi Nihal Görgülüarslan eşlik etti.

ZEYTİNYAĞI TADIP, DOĞA MÜZESİNİ GEZDİLER

Zeytin hasat mevsimi nedeniyle bölgede zeytinyağı tadımı gerçekleştiren Bakan Selçuk’un eşi, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sercan Özcan Ünlü tarafından kurulan Doğa Müzesi’ni de gezdi.  Ziyaret kapsamında; Türk Sanat Müziği Sanatçısı Aylin Şengün Taşçı ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrencileri düzenledikleri müzik dinletisine katıldılar. Küçükköy’de Necmi Komili İlkokulu’na uğrayan Rana Selçuk ve berberindeki heyet, burada minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.Selçuk ve beraberindeki heyet Cunda Adası, Rahmi Koç Müzesi ve Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Cunda Uygulama Otelini ziyaret ettikten sonra Ayvalık’tan ayrıldı.