ANTRENMAN SAATLERİ DEĞİŞTİ, SPOR KULÜPLERİ VE VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne 2 kadrolu antrenör atanmasının ardından ilçedeki Voleybol ve Basketbol kulüplerinin çalışma imkanlarının kısıtlandığını belirten veliler ve spor kulüpleri, Ayvalık’ta spor kulüplerine büyük darbe vurulduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne 1 Badminton ve 1 Voleybol olmak üzere toplam 2 kadrolu antrenör atanmasının ardından spor salonunda voleybol ve basketbol kulüplerinin antrenman saatlerinin kısıtlandığı, hafta içi kulüplerin lisanslı oyuncularının yer aldığı takımların çalışma saati bulamadığını söyleyen sporcu velileri, yıllardır Ayvalık’ı voleybol ve basketbol branşlarında başarı ile temsil eden çocuklarının çalışma imkanlarının ellerinden alındığını belirtti.

“ÜCRETSİZ KURS VEREN ANTRENÖRLERİMİZ HAFTADA 10 VE 25 SAAT ÇALIŞIYORLAR”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; ilçeye ilk kez antrenör atandığı, ücretsiz badminton ve voleybol kursları için antrenörlerin haftada 10 saat, spor kulüplerinin ise minimum 25 saat çalışma yaptığı, kulüplere Pazartesi- Salı ve Çarşamba saat 19.30’dan sonra, Perşembe ve Cuma 16.30’dan sonra, hafta sonu ise 09.00’dan itibaren çalışma izni verildiği öğrenildi.

VELİLER VE KULÜPLER TEPKİLİ

Çocukların dinlenme ve ders çalışma saatlerine rastlayan bu saat dilimi teklifiyle 8-9-10-11-12 yaşlarındaki sporcular için lisanslı spor yapmak hayal olduğunu belirten sporcu velileri, “6 kategoride mücadele edecek olan bir kulübe yetersiz saat tahsisi Ayvalık sporuna büyük zarar vermektedir. Ayvalık’a hizmet için ataması yapılan antrenörlerin faydalı çalışmalar yapması gerekirken tam tersi bir sonuç ortaya çıkmış ve yıllardır başarıları ile Balıkesir in lokomotif kulüpleri olan kulüpler zor durumda bırakılmıştır. Kulüplerimiz Gençlik Spor İl Müdürlüğünden acil çözüm beklemektedirler” dedi.

Durumu tüm mercilere iletmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını kaydeden kulüp temsilcileri yaklaşık 27 kategoride, 300 ‘ün üzerinde lisanslı voleybol ve basketbol takım oyuncusunun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonundan, bizzat spora destek olması gereken kişiler tarafından uzaklaştırılmış olmasının endişe ve üzüntüsünü yaşamakta olduklarını söyledi.

Kulüpler çaresiz kaldıklarını ve yavaş yavaş liglerden çekilmeye başladıklarını belirterek,  Ayvalıkgücü Belediye Spor U14 Erkek Basketbol Takımının yeterli çalışma imkanı bulamadığından ligden çekildiğini, Ayvalık Akademi Basketbol Takımının ise aynı gerekçe ile U16 Erkek Basketbol Takımı olarak ligden çekilme kararı aldığını açıkladı.