BARIŞ KOŞUCULARI, ‘BARIŞ’ MEŞALESİNİ AYVALIK’A ULAŞTIRDI

Nilgün KAYA

29 Eylül’de Bergama’dan başlayıp Barış Meşalesi’yle Çanakkale’ye koşacak olan Barış Koşusu (Peace Run) ekibi Ayvalık’a geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda Barış Meşalesini vatandaşlara ulaştıran ekip,  barış çağrısı yaptı.

Çek Cumhuriyeti, Makedonya, İngiltere, Ukrayna, Guetemala gibi ülkelerden 11 kişilik ekibin katıldığı Barış Koşucuları, Ayvalık’a ulaştı. 1 Ekim Salı günü Ayvalıkgücü Belediye Spor Atletizm Kulübü sporcuları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na koşan Barış Koşucuları (Peace Run) barış meşalesini Ayvalık’ta yaşayanlara ulaştırdı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Belediye Meclis üyesi ve Ayvalıkgücü Belediye Spor Antrenörü Sabahattin Tatar tarafından karşılanan ekip, 2 Ekim günü 15 Eylül Ortaokulu’nda yapacağı temizlik çalışmasının ardından Çanakkale’de düzenlenecek Gelibolu Barış Maratonuna katılmak için Ayvalık’tan ayrılacak.

“HEPİMİZ, BARIŞ İÇİN BİRŞEY YAPABİLİRİZ”

Barış Koşucuları Sorumlusu Çek Ondej Mocni, günde 100 km koştuklarını belirterek “Dünya Barış koşusunun sloganı basit. Birlikte barış ve uyum içinde koşabilirsek, birlikte barış ve dostluk içinde de yaşayabiliriz! Her birimiz dünyayı değiştirebiliriz – diğerlerine canlı bir örnek sunarak ve sembolik olarak ilk adımı atarak! Bu ruhla meşaleyle koşabilir, bir kaç mil meşaleyi taşıyabilir veya sadece meşaleyi elimize alıp öylece geçebiliriz – her adım kabuldür. Bergama’dan başladık koşarak Ayvalık’a geldik.Barış için bir şey yapabilir dünyayı değiştirebiliriz.” Dedi.