AYVALIK SOKAKLARINDA FOTOĞRAF ÇEKME KEYFİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) 2019-2020 sezonunun ilk etkinliğini fotoğraf sanatına yönelik düzenledi. Fuji Film Türkiye işbirliğinde düzenlenen ‘Sokak Fotoğrafçılığı’ etkinliği, 28-29 Eylül tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Uygulamalı Sokak Fotoğrafçılığı Atölyesinin ilk günü olan 28 Eylül Cumartesi günü,  Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri Öğretmenleri Şennur Akbaş Yanık yönetiminde Ayvalık sokaklarında fotoğraf çekti. AYKÜSAD- Fuji Film Türkiye işbirliğinde düzenlenen workshop ’un 2’nci gününe 20 kişi katıldı.

Şeytan’ın Kahvesi’nde saat 10.00’da fotoğraf makinesi ve kullanımı üzerine bilgi veren Fuji Film Türkiye temsilcisi Ediz Han Eren ve Mert Erem, gün boyu devam eden workshop’ta katılımcılarla birlikte fotoğraf çekimi yaptı. Yeni teknoloji aynasız fotoğraf makinelerini deneyimleme fırsatı bulan katılımcılar, Ayvalık sokaklarında çektikleri fotoğrafları etkinlik sonunda değerlendirdi.

“AMAÇ; FOTOĞRAF SANATINA OLAN İLGİYİ, İLGİSİ OLANLARIN BİLGİSİNİ ARTTIRMAK”

Yeni sezonun ilk etkinliğini yaptıklarını belirten AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay, “ Fuji Filmden rica ettik ve bu sezonun ilk etkinliğini önem verdiğimiz fotoğraf sanatı üzerine gerçekleştirdik. İzmir’de Picasso sergisi gezimizin yanı sıra bu sene yine daha önceki senelerde olduğu gibi Yunanca, Almanca ve Rusça dil eğitimi, dans, müzik ve resim eğitimleri ile tiyatro çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Sokak Fotoğrafçılığı atölyesini organize eden AYKÜSAD Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yanık ise, “Fikir Suat Şerifeken’e ait. AYKÜSAD olarak Fuji Film ile irtibata geçtik. Amacımız; Fotoğraf sanatına olan ilgiyi, ilgisi olan kişilerin de bilgisini arttırmak. Fotoğraf sanatına yönelik etkinliklerimiz devam edecek” dedi.