CUMA GÜNÜ KÜRESEL İKLİM GREVİ VAR

Nilgün KAYA

Tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de de gerçekleştirilecek olan iklim grevi 20 Eylül’de başlıyor. Ayvalık’ta, küresel iklim grevine, İsveçli Greta’ya Türkiye’den ilk destek verenler arasında yer alan 13 yaşındaki Ege Edman öncülüğünde katılacak.

Türkiye’de ‘Sıfır Gelecek Kampanyası’ adı altında bir araya gelen çevre ve ekoloji örgütleri tüm dünyayla aynı anda ‘küresel iklim grevi’ gerçekleştirecek. İklim krizine karşı somut adımların atılması talebiyle ve ‘Fridays for Future / Gelecek için Cumalar’ dayanışma ağının çağrısıyla 20 Eylül’de başlayacak eylemler yedi gün sürecek. ‘İklim değişikliğine karşı harekete geçin’ çağrısı ile okul boykotuna çıkarak iklim grevine katılan Ege Edman ve arkadaşları, 20 Eylül günü Küresel İklim Grevine katılacak.

Ayvalık Kent Konseyi’nin de destek verdiği küresel iklim grevinin Ayvalık ayağı programı şöyle; saat 17.00’de Ayvalık Öğretmen Evi önünde buluşulup Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüş yapılacak.

Ayvalık’ta yaşayan 8.sınıf öğrencisi Ege Edman (13),” Doğa biz insanlara yanlış ve adaletsiz bir yolda yürüdüğümüzü ve acilen yaşam şeklimizi değiştirip, Dünya’yı korumamız gerektiğini söylüyor. Yaşanan felaketler giderek artıyor. Türler yok oluyor. Bu yok oluşu engelleyebilmek için karbon salınımlarımızı acilen azaltmamız ve nötrlememiz gerekiyor. Biz de artık harekete geçilmesini talep ediyoruz ve 20 Eylül Cuma günü yetişkinlerin de katılımıyla eylemimizi bir basamak yukarı taşıyoruz. Ayvalık’ta saat 17.00’da Öğretmen Evi’nden başlayacak olan yürüyüşe herkesi bekliyoruz. Sesimiz daha çok duyulsun diye düdüklerimizi de unutmuyoruz ve rengarenk giyiniyoruz” dedi.