AYVALIK, ULAŞIM SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYOR

Nilgün  KAYA

Ayvalık Yerel İnisiyatif, kentin ulaşım sorunlarının çözülmesi için 4 bin imza topladı. Toplanan imzayı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığına iletilirken ulaşımın bir kamusal görev ve temel bir insan hakkı olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

‘Ucuz, eşit, güvenli ve asgari konforda ulaşım herkesin hakkı olduğu, belediyelerin bu hakkı sağlamakla yükümlü olduğunu ve kamu taşımacılığının ticaret değil kamu hizmeti’ olduğunu hatırlatan Ayvalık yerel İnisiyatif, kentteki ulaşım sorunlarının çözümü için imza topladı. 4 bin imza ile birlikte talepleri de içeren dilekçe Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı sırasında yetkililere sunuldu. Ayvalık Yerel İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, ‘İnisiyatifimizin katılımı ile sorunları çözecekleri sözü verdiler. Hep birlikte takipçisiyiz.’ denildi.

Yerel İnisiyatif tarafından Büyükşehir Belediyesine iletilen talepler şöyle; ‘Belediye otobüsleri sayı ve seferleri yeterli hale getirilsin, dolmuşlar kent ulaşımında zorunluluk değil, tercih haline getirilsin ve kamu hizmetini karşıladıkları çerçevede ekonomik olarak belediye tarafından gerekli destekleri alabilsin. Yapılan zamlar geri alınsın. Otogar ve hastaneye tek vesait ile ulaşım sağlansın. Otogardan şehirlerarası otobüs saatleri ile uyumlu ulaşım sağlansın. Aylık abonman çıkartılabilsin. İndirim ve ücretsiz yolculuk hakkı tüm araçlarda geçerli olsun. Otobüs duraklarının fiziki şartları düzeltilsin. Tüm araçlar ve duraklar engellilerin kullanımına göre düzenlensin. Araçlara ve duraklara ücret ve sefer saatleri ile bilgilendirme asılsın’