‘KIRIK BİR  AŞK HİKAYESİ’ FİLMİNİ, TÜRK SANAT MÜZİĞİ İLE BİRLEŞTİREN KONSER

Nilgün KAYA

Gönül Tuna Müzik Topluluğu, 15. Ayvalık Kültür Sanat Günleri kapsamında verdiği konserde, Ayvalık’ta çekilen ve başrollerini Kadir İnanır ile Hümeyra’nın oynadığı 1981 yılı yapımı ‘Kırık bir aşk hikâyesi’ filmi ile Türk Sanat Müziğini birleştirdi. Film sahneleri izlenirken Türk Sanat Müziği’nin sevilen şarkılarını yorumlayan Gönül Tuna Müzik Topluluğu büyük beğeni topladı.

Fotoğraflar: Güner Oskan

Ömer Kavur tarafından Ayvalık’ta çekilen ‘Kırık Bir Aşk Hikâyesi’ adıyla geçtiğimiz aylarda bir konser düzenleyen Gönül Tuna Müzik Topluluğu, yoğun istek üzerine konseri tekrarladı. 15. Ayvalık Kültür Sanat Günleri kapsamında Ayvalık Amfi Tiyatroda düzenlenen konserde, Gönül Tuna yönetimindeki Müzik Topluluğu şarkılarını,  Kadir İnanır ve Hümeyra’nın imkânsız aşkı konu edinen filminden sahneler eşliğinde söyledi.

Sözlerini Ayvalık’a yerleşen Mustafa Çağlar’ın yazdığı ‘Anlatamam bu aşkın hikâyesini, derindir’ adlı şarkı ile başlayan ve bir buçuk saat süren konser, ‘Kaderimde hep güzeli aradım. Duvardaki resim başka sen başka’ adlı şarkı ile sona erdi.