CUNDA, KEDİLER, FANTASTİK VE MAİ MASALLAR

Nilgün KAYA

Ressam Gülseren Kayalı’nın özgün ve özgür çizgi ile renkleri ile Cunda Adasını, kedileri tuvale yansıttığı resim sergisi, 30 Ağustos günü Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açıldı.

15. Ayvalık Kültür Sanat Günleri kapsamında açılan sergide Kayalı’nın fantastik ve Mai Masallar serilerinden örnekler de yer aldı.

Cunda Adasından seyyar satıcılarına, kedilerinden leziz yemeklerine Ayvalık dokuların tuvallere aktaran Gülseren Kayalı’nın resim sergisinde 1999-2019 yılları arasında yaptığı resimler Ayvalık’ta yaşayanlarla buluştu. 50 adet tablonun yer aldığı sergide, çoğunluğu Cunda Adası olmak üzere kediler Mai Masallar ve fantastik serisine ait resimler yer alıyor.

“CUNDA VE AYVALIK’I RESMETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Bu 15’nci festival ben de 15 yıldır buradayım. Bu resimler de son 20 yılın resimlerinden seçmeler ama 2006 yılından bu yana Ayvalık ve Cunda resimleri yapıyorum. Beni çok etkilediği ve sevdiğim için. Havası, suyu, görüntüler her şeyi hoşuma gidiyor. O nedenle Ayvalık ve Cunda ile ilgili resimler yapmaya devam etmek istiyorum ama başka resimler de yapacağım. Başka konularda olabilir.  Ama bu serimi severek, çok eğlenerek yapıyorum. Şu an Sahilkent’teyim. Oradan Cunda Adasını özlemenin etkisiyle  Cunda resimleri devam ediyor. elimde olan bir şey değil seviyorum. Yaklaşık 400 resiim vardır” Kayalı’nın resim sergisi,8 Eylül tarihine kadar gezilebilir.

RESSAM KAYALI KİMDİR?

1948  -1977-67; İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Yüksek Resim Bölümü. Galeri; Ali Avni Çelebi. Devrim Erbil Resim Atölyesi. Sabri Berkel-Fethi Kayaalp Gravür Atölyesi. Yüksek Lisans. 1972-68; DGSA-Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu, Tekstil Sanatları Bölümü, Lisans. 2004’de, Ayvalık’a yerleşen Kayalı, sanat çalışmalarına devam ediyor.