MARMARA ADASI VE BURGAZADA DA YANGIN

Fotoğraf:Kadri KAYA

Nilgün KAYA

Marmara Adası’nda yaklaşık 10 saat süren müdahale ile söndürülen yangının yol açtığı tahribat gündüz belli oldu. Yangınla ilgili başlatılan soruşturmada 1 kişi gözaltına alındı.

Mestanağa mevkisinde gündüz saatlerinde çıkan ve akşam üzeri kontrol altına alınan yangın, bölgeye yakın Çınarlı Mahallesi’ndeki ormanlık alana sıçradı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Bunun üzerine bölgedeki ekipler Çınarlı Mahallesi’ne sevk edildi. Yerleşim yerlerine yakın olan yangın, çok sayıda ekip ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara Adası’nda dün saat 12.50’de çıkan ve saat 13.00’te ilk müdahale yapılan yangın, tamamen kontrol altına alındı.50 orman yangını ile mücadele personelinin katıldığı yangın söndürme çalışmalarında, 5 helikopter ve 11 arazöz kullanıldı. Marmara Adası Mestanağa mevkisinde gündüz çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçramış, 2 ev ve jandarma lojmanları zarar görmüştü. Yaklaşık 60 evin de tahliye edildiği yangında 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilenmiş, hayvanlar da telef olmuştu. Marmara Adası’nın Mestanağa mevkisinde yaklaşık 80 hektar alanda etkili olan yangının ardından soğutma çalışması sürüyor.

BURGAZADA’DA ORMAN YANGINI

Öte yandan, Burgazada’da ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.