ADD 13. GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Nilgün KAYA

Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi’nin 13. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Ahmet Üzgeç yeniden ADD Şube Başkanı seçildi.

ADD Ayvalık Şubesi 13. Olağan Genel Kurul toplantısı, 21 Temmuz Pazar günü, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Tek listenin yer aldığı seçimlerde, ADD Ayvalık Şubesi Yönetim Kurulu asil adayları; Adile Deniz Duman, Ahmet Üzgeç, Ayşe Koçoğlu, Füsun Yarkent, Gürsel Koyuncu Berk, Hasan Çetin ve Levent Cumhur Duman, Yönetim Kurulu Yedek üyeler ise Tülay Çankaya, Hülya Beltan Eriştirenoğlu, Yüksel Çalışı, Suat Şerifeken, Sami Gök, İlhan Gündüz, Tülay Avşar’dan oluştu.

Fotoğraf: Yüksel Kalkan

“ ATATÜRK DEVRİMİNİN SAHİPLERİYİZ”

ADD’nin, tarihin yetiştirdiği en büyük devrimci, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan, ödün vermeksizin yürüyen, mücadele eden bir büyük bir aile olduğunu belirten Başkan Üzgeç, “Hep birlikte,  Atatürk Devriminin sahipleriyiz. Bu uğurda şehitler vermiş, bedeller ödenmiş,  bir büyük demokratik bir kitle örgütüyüz. Kurucu Genel Başkanımız Prof.Dr.Muammer Aksoy’u kuruluşumuzdan 7 ay sonra şehit verdik. Derneğimizin, büyümesinden ve güçlenmesinden korktular. Doç.Dr.Bahriye Üçok’u, Uğur Mumcu’yu, Ahmet Taner Kışlalı’yı yine aynı karanlık güçler katlettiler. İstanbul Bağcılar şubemizin emektarı, işçi emeklisi, yürekli yurtsever Şükrü Demirkürek’i Kubilay gibi şehit verdik. Ünvanları ve konumları ne olursa olsun Atatürkçü Düşünce Derneğimizin yürekli, yurtsever üyeleri davamız için bedel ödemiştir ve ödemeye de hazırdır. Atatürkçü Düşünce Derneği; bir dava mücadele kurumudur. Köklerimiz, Milli Mücadeleye ve Milli Kongrelere dayanmaktadır. Tek liderimiz, tek önderimiz, tek rehberimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Hepimiz, Büyük Önder Atatürk’ün fikirlerini yaymakla görevli kadrolarız. Bu nedenle temel parolamız; liderimiz Atatürk, kadromuz örgüttür. Milli Mücadelemizin 100. ve Derneğimizin Kuruluşunun 30., Şubemizin kuruluşunun 25.yılındayız. Sorumluluğumuz tarihidir. Görevimiz ağırdır ve büyüktür. En önemli görevimiz ise Atatürk Cumhuriyetini yeniden inşa etmektir. Ülkemizin sorunlarını çözecek tek reçete olan Atatürkçü Düşünce sistemi yol göstericimizdir. Unutmayalım ki; insanlık tarihi, karanlık güç odakları ve çıkar çevreleri ile aydınların amansız mücadelesiyle doludur. Bu amansız mücadelenin, bugün aydınlığı temsil eden tarafı Atatürkçülerdir. Mücadelemizde haklıyız ve mutlaka kazanacağız. Atatürkçü Düşünce Derneğimizi; daha dinamik, daha katılımcı, daha eylemci, daha etkili, daha genç, daha demokratik bir kurum haline getirecek örgütsel kadroları yetiştireceğiz. Bilmeliyiz ki kendi kadrolarını yaratamayan kurumlar uzun soluklu mücadeleleri yürütemezler. Gücümüze güç katınız. Davamıza inanç aşılayınız. Aile olduğumuzu unutmayınız. Birlik ve beraberliğimizi sağlayınız” dedi.