100.YAŞINI AYVALIK’TA 100 AKRABASI İLE KUTLADI

Nilgün KAYA

1919 Kıbrıs doğumlu Osman Talat Bellioğlu, 100. Yaşını, Ayvalık’ta 100 akrabasının katıldığı törenle kutladı.

1984 yılından bu yana Ayvalık Şirinkent’te yaşayan, Zonguldak Ereğli Kömür İşletmelerinden emekli, asker kökenli, Osman Talat Bellioğlu’nun 100. Yaş günü kutlama töreni, Şirinkent İpek  Restoran’da düzenlendi.

YÜZYILIN CANLI TANIĞI

Ayvalık’ta yaşayan, Atatürk’ü gören, manevi kızı Afet İnan’ın kardeşi Ayla ve Rahşan Ecevit ile aynı sınıfta okuyan 96 yaşındaki Nimet Tan’ın abisi Osman Talat Bellioğlu yüzyılın canlı tanığı olarak anıları ve aktardıklarıyla katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.  100 yaş doğum gününü, 96 yaşındaki eşi Emine Bellioğlu, iki kızı,  kardeşi Nimet Tan, yeğeni Renin Dilek Tan ve eşi AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay’ın yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir, Kıbrıs ve Zonguldak’tan yüz akraba ve dostunun katılımı ile kutlayan Bellioğlu’nun  torunları, büyük babalarının 100.yaş doğum günü için yaptıkları konuşmalarında, ÇYDD ve ADD üyesi olarak, en  çok eğitime, özgüvenli yetişmelerine  ve mutluluklarına önem verdiğini belirttiler.

100 yaşına özel, üzerinde 100 sayısını tutan figürlü pastasını alkışlar eşliğinde kesen Osman Talat Bellioğlu yaptığı konuşmada,  herkese mutluluk sağlık ve Atatürk Cumhuriyetinde sürebilecek bir yaşam diledi.