AYVALIK KENT KONSEYİ YENİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Kent Konseyi yeni yönetimini, 10 Temmuz Çarşamba günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yaptığı genel kurulda belirledi.

Halil Coşkun başkanlığındaki Ayvalık Kent Konseyi’nin yönetim kurulu; Nejdet Uğral, Gönül Tuna, Haluk Aysu, Ahmet Kemer, Cafer Çaylan, Arzu Kuyumcuoğlu, Ömer Taşçı’dan oluştu.

15 yeni üye ile 181 üye sayısına ulaşan Ayvalık Kent Konseyi’nin 2016 yılından bu yana başkanlığını yapmaktan onur duyduğunu ifade eden Filiz Karayelli, gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi.  Yorulduğu ve bıktığı için değil istekli olan başka üyelere hizmet fırsatı vermek için tekrar aday olmadığını belirten Karayelli, “Kentimizin her bakımdan daha ileriye adımlar atması için yürütme kurulumuz ve sizlerle birlikte her türlü çabayı gösterdik. Özellikle ekolojik ve doğal varlıklarımızı korumak için çaba gösterdik. Aksi gelişmeler karşısında hep birlikte dimdik durduk. Bize destek olan tüm gönüllülerimize teşekkür ederim” dedi.

Ayvalık Kadın El Emekleri Pazarı (AYKEP) temsilcileri Kent Konseyi başkanı Filiz Karayelli ve Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Dilek Renin Tan’a çiçek vererek teşekkür etti.

BLOK LİSTE TARTIŞMA YARATTI

Ahmet Üzgeç başkanlığında divan oluşturulduktan sonra yeni katılan üyelerin kabulü yapıldı ve seçimde oy kullanmalarına oy çokluğu ile karar verildi.

Kent Konseyi yürütme kurulunun blok liste ile seçilmesi önerisine Kent Konseyi üyesi Cemil Tosunoğlu, ‘Her kent konseyi üyesinin yönetime aday olabileceğini belirterek’ karşı çıktı. Nebahat Dinler, başkan seçiminin ayrı yapılması gerektiğini belirterek,  ortaklaşmanın ve uzlaşmanın karşısında olduğu için blok liste önerisine karşı çıkarak çarşaf liste olması gerektiğini ifade etti.  Halil Coşkun’un Kent Konseyi başkanı olma önerisi ise oy çokluğu ile kabul edildi.

“UNESCO,  TABİAT ADALARI VE MADRA ZEYTİN ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURACAĞIZ”

Halil Coşkun, “Ayvalık Kent Konseyi karar alma organlarında,  Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Kaymakamlığı ile birlikte çalışmayı düşünüyoruz. Sorunların ve çözüm önerilerinin kent konseyi çalışma gruplarında değerlendirilerek aktarımını sağlamaya çalışacağız. Çalışma birimlerinde UNESCO,  tabiat adaları ve Madra zeytin çalışma gruplarının oluşması yönünde önümüzdeki günlerde çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Ayvalık’ın geleceği ilgili sosyal, ekonomik ve siyasal gelişmeler de etkisiz kalmamak için zihinsel tasarımlarda hedeflerimiz olmalıdır. Yönetim kurulu ve çalışma grupları ile beraber gelecek günlerin güzel olmasını diliyorum” dedi.

Blok listede; Nejdet Uğral, Gönül Tuna, Haluk Aysu, Ahmet Kemer, Cafer Çaylan, Arzu Kuyumcuoğlu, Ömer Taşçı asil üye olarak, Hasan Çetin, Özer Dikduran, Şerife Tezkaçan Yüksel Kalkan, Neslihan Kürtül Anaz, Güler Kösedağ, Huriye Kara yedek üye olarak yer alırken Cemil Tosunoğlu, Serdar Çelik, Nazan Varol da Kent Konseyi yürütme kurulu için aday oldu.  Seçimin blok liste mi yoksa çarşaf liste olarak mı yapılması gerektiği oylandı. 14 kişi çarşaf liste, 44 kişi ise blok liste ile seçime gidilmesi yönünde oy verince blok liste ile seçime gidilmesine karar verildi.  Ayrı liste çıkartmak isteyenlere 15 dakika süre verilerek oylamaya gidildi.  107 kişinin katıldığı toplantıda 76 kişi oy kullandı.