SİVAS KATLİAMI’NDA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Nilgün KAYA

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenler için, katliamın 26. yıl dönümü dolayısıyla Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda bir anma etkinliği düzenlendi.

Fotoğraf: Ahmet Karatay

Sivas katliamında hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunması ve anıları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten, adalet arayışının 26 yıldır sonuçsuz kaldığını ifade etti.

“SİVAS KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Ayvalık Demokrasi Güçleri, çeşitli STK’lar, siyasi partiler, sendikalar ve vatandaşların katıldığı anma etkinliğinde yaptığı konuşmada Vedat Tekten, “Hunharca işlenmiş, toplumsal hayatımıza bir kara leke olarak düşürülmüş günün 26. Senesi ve bizler 26 yıldır sadece bunda değil, birçok olaydan dolayı adalet arayışımızı sürdürüyoruz. Fakat kendinden olmayanı düşman sayan bir zihniyete karşı, o adalet arayışımız bu güne dair sonuçsuz kalmakla birlikte biz bu arayışlarımızdan, bu mücadelemizden geri durmayacağız. Sivas katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Ayvalık’ta, Sivas’ta hayatını kaybedenler anıldıktan Ayvalık Demokrasi Güçleri sonra Edremit’teki yürüyüş ve mitinge katıldı.