SANATÇI HALUK LEVENT, 2 YIL ÖNCE YANAN BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Sanatçı Haluk Levent, önceki yıl Ayvalık'a gelerek fidan dikimi yaptıkları bölgede inceleme yapmıştı.

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 17 Ağustos 2017’de çıkan yangında zarar gören Hakkıbey Yarımadası Cennet Koyu’nda,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve 2 bin kişilik AHBAP ekibi ile birlikte fidan diken sevilen sanatçı Haluk Levent, diktikleri fidanları kontrol etmeye Ayvalık’a geldi. Bölgede inceleme yapan Sanatçı, Ayvalık halkının da bölgeyi kontrol etmesini isteyerek, ‘Gözüm Ayvalık’ın üzerinde’ mesajını verdi.

Bakan Eroğlu’nun sözlerini yazdığı, ‘Ayvalık Bizim’ şarkısını besteleyen ve bölgenin ağaçlandırma çalışmasına 2 bin kişilik AHBAP ekibi ile birlikte katılan sanatçı Haluk Levent, fidan dikiminden 1 yıl 6 ay sonra yine bölgedeydi.

“BOYUMU YARILAMIŞ, ÇOK RAHATLADIM”

Ayvalık’a bu kez diktiği fidanları kontrol etmeye gelen Sanatçı Haluk Levent, Hakkıbey Yarımadası Cennet Koyuna giderek fidan dikilen bölgede inceleme yaptı. Yangın sonrası sosyal medya üzerinden çağrı yaparak  ‘Oraya villa değil fidan dikelim’ diyen Sanatçı Haluk Levent, ülkenin her yanından gelen yaklaşık 2 bin kişilik AHBAP ekibi ile birlikte diktikleri fidanların büyüdüğünü görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

“AYVALIKLI DOSTLARIMDAN RİCA EDİYORUM. BİZ YOKKEN GELİP KONTROL ETSİNLER”

“Türkiye’de ormanlar yanabilir ama ormanlar yakılmasın istiyorum. Ormanların yerine rantçıların villacıların o rantın sahibi olmasını istemiyorum. Yüreğimizde acılar oluşturan, rant peşinde koşan insanların artık tarihe gömülmesini istiyoruz.’ demiştim. Geçtiğimiz ay burasıyla ilgili söylentiler vardı. Gelip yakından görmek istedim. Burası Türkiye’nin cennet yerlerinden bir tanesi. Buraya geldiğimde gitmek istemiyorum. Hep Ayvalık’ta kalmak istiyorum.  Gözüm Ayvalık’ın üzerinde. Ayvalık halkının da gelip kontrol etmesi gerekir. Ayvalıklı dostlarımdan biz yokken bu Cennet koya gelip kontrol etmesini istiyorum” dedi.

17 Ağustos tarihinde çıkan yangında zarar gören Hakkıbey Yarımadası Cennet Koyu’ndaki 20 hektarlık alan 3 ay sonra ağaçlandırılmaya başlanmıştı. Yangında zarar gören 20 hektarlık sahaya; 10 bin 250 fıstık çamı, 10 bin  kızılçam 6 bin 100 servi ve 7 bin yalancı akasya olmak üzere toplam 33 bin 350 fidan dikildi.