SEZONUN EN BÜYÜK YAPIMI ‘BİR YAZ GECESİ RÜYASI’ AYVALIK’TA SAHNELENECEK

Nilgün KAYA

William Shakespeare’in yazdığı  ve Aleksandar Popovski’nin yönettiği ‘Bir Yaz Gecesi rüyası’ 10 Temmuz’da Ayvalık Amfitiyatro, 11 Temmuz’da Kuşadası AVM Amfitiyatro ve 8 Ağustos’ta Antalya Konyaaltı Açıkhava sahnelerinde 3 temsil verecek.

“Bir Yaz Gecesi Rüyası” ve “İlelebet… Bir Atatürk Hikayesi” adlı oyunlarıyla tiyatro sezonunda 12.600 biletli seyirciye ulaşan Biraderler Yapım, açıkhava sahnelerinde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Aşk ve rüyalar üzerine yazılmış en büyük komedi olan Bir Yaz Gecesi Rüyası müthiş kadrosu ve çok sürprizli dekoruyla iki sezondur kapalı gişe oynuyor. Sezai Aydın, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Arda Aydın, Pınar Tuncegil ve İlham Erdoğan gibi tiyatronun çok önemli isimlerinin rol aldığı William Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası, 10 Temmuz’da Ayvalık Amfitiyatro’da sahnelenecek.

MODERN VE FANTASTİK

Türkiye’de daha önce defalarca sahnelenmiş olan ancak ilk kez bu kadar modern ve fantastik bir rejiyle sahnelenen oyun, aynı zamanda görsel yapısıyla bir baş yapıt olma özelliği taşıyor.

SAHNE TEKNİĞİNDE DEVRİM

Akla hayale gelmeyen akrobatik detayları, kırmızı kadife perdeleri ve sahne tekniğinde devrim yaratan orman efektiyle seyirciye unutamayacağı bir “yaz gecesi” vaat ediyor.

BOL ÖDÜLLÜ BİR OYUN

Bir Yaz Gecesi Rüyası,

2015 Afife Tiyatro Ödülleri, Yılın En Başarılı Yönetmeni- Aleksandar Popovski, Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı- Sven Jonke gibi her dalda aldığı adaylıklar ve ödüllerle dikkat çekiyor. Oyunun ayrıca; Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu- Arda Aydın, Yılın En Başarılı Kostüm Tasarımcısı- Jelena Prokovic, 2015 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu- Levent Üzümcü, Yılın en Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu- Arda Aydın  gibi adaylıkları bulunuyor.