AYVALIK’TA GECE PAZARI HAREKETLİLİĞİ

Nilgün KAYA

Yaz akşamlarında Ayvalık sokaklarına hareketlilik getirmek için 10 yıl önce başlatılan Gece Pazarı uygulaması bu yıl da gerçekleştirildi. Bayramın ilk akşamı açılan Pazar, 15 Eylül tarihine kadar hizmet verecek.

Ayvalık’ta 10 yıldır her yaz kurulan Gece Pazarı, 11’nci kez açıldı. Ayvalık sokaklarına, akşam saatlerinde hareket kazandırmak ve el ürünlerini değerlendirmek amacıyla kurulan Gece Pazarı’nda yaklaşık 70 tezgâh yer aldı. İlçeye canlılık getiren pazar,  Ayvalık’ta yaşayanlar kadar ilçeye tatile gelen konukların da akınına uğradı.

AYVALIK’IN SİMGELERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ

Gece Pazarı uygulaması 15 Eylül tarihine kadar, Perşembe akşamları hariç her gün 21.00–01.00 saatleri arasında hizmet verecek. Talatpaşa Caddesi’nde başlayıp Barbaros Caddesi’ne uzanan pazarda, takıdan çantaya, kıyafetten oyuncağa kadar farklı ürünler satışa sunuluyor.

Gece Pazarına vatandaşların ilgisinin bu yıl da yoğun olduğu belirtildi. Vatandaşlar, yazın vazgeçilmezi haline gelen Gece Pazarının müzik dinletileri ve çeşitli gösterilerle zenginleştirilebileceği görüşünde. Barbaros Caddesi’nden bir bölüm esnaf,  müzik dinletisi gerçekleştirerek pazara renk kattı.

 

PAYLAŞMAK
Önceki İçerikSERGİ
Sonraki İçerikSÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ