KUVAYI MİLLİYE VE KURTULUŞU ŞİİR VE RESİMLE ANLATTILAR

Nilgün KAYA

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesinin, Ayvalık’ta İlk kurşunun 100’ncü yılı dolayısıyla ilköğretim okulları arasında düzenlediği şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

‘Kuvayı Milliye ve Kurtuluş’ konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mavi Salonda,  30 Mayıs Perşembe günü düzenlene n törende aldı. Yarışmada derece alan öğrencilerin plaketleri Kaymakam Gökhan Görgülüaslan ve Belediye Başkan yardımcısı Ersan Bahar tarafından verildi.

“KATILIMIN AĞIRLIKLI OLARAK KÖY OKULLARINDAN OLMASI İLGİNÇTİ”

CKD Ayvalık Şube Başkanı Gülden Sarıbaş, “Şiir yarışmasında Kuvayi Milliye ve Başarıdaki sırrımız Kuvayi Milliye isimli şiirleriyle 1’nci ve 2’nci olan Bağyüzü ortaokulundan başarılı öğrencilerimizin ikisinin de erkek ve  büyünce mühendis olmak istedikleri, resim yarışmasında ise tüm kazananların kız öğrenci ve katılımın da ağırlıklı olarak köy okullarından olması ilginçti.  Başarılı öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmen ve ailelerini tekrar yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.  Şiir yarışmasının birincisi Bağyüzü köyü Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Arda Kocabıyık, ikincisi Bağyüzü köyü Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Olcay Dönmez, üçüncüsü Necmi Komili Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Dicle Karakaş oldu. Resim Yarışmasında ise Akçapınar Köyü 2/A sınıfı öğrencisi Hâle Akın Yıldırım birinci, Ali Çetinkaya İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Ebrar Emir ikinci,  Çakmak İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Gönül Arslan üçüncü, Altınova Ondört Eylül İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Aymış Nazlı Mutlu dördüncü oldu.