“AYVALIK’TA YAŞAYAN VE AYVALIK’A AŞIĞIM DİYEN HERKESİN FESTİVALE DESTEK VERMESİNİ BEKLİYORUZ”

Nilgün KAYA

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Doğa Festivalini değerlendiren Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, gelenekselleşen festivali önümüzdeki yıl bakanlık düzeyinde planladıklarını belirterek uluslararası bir festival için Ayvalık olarak birlikte hareket etme gereğini vurguladı.

İlki, yoğun programı nedeniyle eleştirilen festivalin bu yıl düzenlenen 2’ncisi, içeriği ve yeni etkinlikleri ile beğeni topladı. Geleneksel hale getirdikleri festivali önümüzdeki yıl içerik olarak daha da zenginleştireceklerini ifade eden Çakırca, “Sakınan göze çöp kaçarmış ya ilk festivalin ok iyi olmasını istedik. İlkler her zaman önemlidir dedik. Bu sene yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte bu işi devraldık. Benimle beraber 2-3 arkadaşımız yoğun emek harcadı. Kaliteli gurmeler getirdik. Tadım noktalarımız çok güzeldi. Sağ olsun bazı esnafımız duyarlılık gösterdi” dedi.

“GEÇ KALAN BİR FESTİVALİ YAPIYORUZ”

Festivale geçen sene Ayvalık esnafının yüzde 15’inin katıldığını,  bu sene ise bu sayının yüzde 50’yi bulduğunu kaydeden Çakırca, “Festivale destek veren Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı ve Belediye başta olmak üzere katkı veren ve katılan herkese teşekkür eden Çakırca, “Bu makamlar inanarak bize destek verdi. Allah’ta yüzümüzü kara çıkarmadı. Bu sene gerçekten çok memnun kalındı. Sadece yeme içme üzerine olmadı, doğa yürüyüşleri, ot toplama, otları tanıma gibi etkinlikler oldu. Kültür sanat yer aldı.   ” dedi.

“AYVALIK’IMIZIN ADINA, DOKUSUNA VE ESNAF VE SANATKÂRINA YAKIŞIR BİR FESTİVAL YAPMAK İSTİYORUZ”

Festivalin Ayvalık için önemine değinen Melih Çakırca, “Ayvalık başta gastronomi olmak üzere doğal güzelliği, ot çeşitliliği ile zengin bir ilçe. Turizm başlı başına Ayvalık’ın bir ekolü, olmazsa olmazı. Ayvalık’ta bazı değerlerimizi yakalayamamışız, geç kalmışız. Biz bunun fark ettik ve bu değeri yakalamaya çalıştık. Seneye bu festivali bakanlık düzeyine taşımak istiyoruz. Turizm Bakanımızı getirmek için çalışmalara başladık. Yemek yarışmalarını önümüzdeki sene arttırmak ve yemek üzerine fotoğraf yarışmaları da düşünüyoruz. Su altı değerlerimizi de ön plana çıkarmaya çalışacağız. Bizim amacımız küçük, panayır gibi yapmak değil biz elit bir festival yapmak istiyoruz. Yani Ayvalık’ımızın adına, dokusuna ve esnaf ve sanatkârına yakışır bir festival yapmak istiyoruz. Bazı çevre ilçelerde görüyoruz. Gidiyorlar bir iki sokak, Pazar yeri gibi, aslında çok manevi değer taşımadığı yerde alış verişi yapıp geliyorlar. Bizde bu olmadı.  Biz gerçekten bunu elit bir şekilde yapmaya çalıştık ve başardık ta. İnanıyorum ki bundan sonra daha güzel olacak. Arzumuz dükkânlarımızı zorlayarak Türkiye’deki tüm turizm fuarlarında oda olarak stant açıp bu festivali tanıtmak. Herkesin taşın altına elini koyması gereken bir durum bu. Esnafımızın bu işe birlik beraberlik içinde Bu işe dört elle sarılması gerekir. Ayvalık’ta yaşayan ve Ayvalık’a aşığım diyen herkesin bu festivale destek vermeleri gerekiyor. Yerelde değil ulusal ve uluslararası boyuta taşımak için biz gerekli çalışmaları yapıyoruz ve destek bekliyoruz.  ” dedi.