AYVALIK’IN 12 OKULUNDAN 600 ÖĞRENCİ SANATSAL YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

Nilgün KAYA

Balıkesir’de Eğitimin Niteliğini Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında Ayvalık’ta gerçekleştirilen ‘Sanat 10’la Yükselecek’ projesinin final etkinlikleri, 28 Mayıs Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Ayvalık Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 12 okulda yürütülen sanatsal faaliyetleri içeren ‘Sanat 10’la yükselecek’ projesi final etkinliklerine Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

“600 ÖĞRENCİMİZİ SANATLA BULUŞTURDUK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, eğitimde akademik başarı kadar sanat ve sporun da önemli olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı öncülüğünde Balıkesir’in tüm ilçelerinde uygulanmaya başlanan Balıkesir’de Eğitimin Niteliğini Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında ilçemizde uygulanan ‘Sanat 10’la Yükselecek’ projesi kapsamında; Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesinin felsefesinde; çocukların bilimsel ve entelektüel gelişimlerini desteklemek için bilim, kültür ve sanat alanlarında farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlendi. İlçemizde 600 öğrencimizi sanatla buluşturduk ve farkındalık oluşturduk. Bu çalışmalarımıza önümüzdeki yıl daha da geliştirilerek devam edeceğiz” dedi.

KİMİ KEMAN KİMİ FLÜT ÇALDI

Programda ilk olarak müzik alanında faaliyette bulunan öğrencilerin yıl boyunca yaptığı çalışmalardan örnekler sunuldu. Danışman öğretmen Derya Hür yönetiminde çalışmalarını sürdüren Çakmak Orta Okulu öğrencileri bağlama çaldı. Sevil Bilgit danışmanlığında Akçapınar ve 15 Eylül Orta Okulu öğrencileri gitar ve melodika çaldı. Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu ritm grubunun ardından Necmi Komili ve Mecit Ataklı Orta Okulu öğrencileri Danışman Öğretmen Gamze Beyaztaş yönetiminde flüt gösterisi ile Sinan Anıl Kolçak danışmanlığında Cihan Yorgun Orta Okulu öğrencileri bağlama sunumu yaptı. Çakmak Ortaokulu öğrencileri Esma Tüloğlu ve Gülsüm Benli, sanatın hayatlarına nasıl girdiğini ve bağlama çalmayı nasıl öğrendiklerini anlattı. Müzik gösterisinin ardından okulların hazırladığı resim ve el işlerinin sergisi açıldı. Sergide 15 Eylül Orta Okulunun taş boyama çalışmaları ile Ali Çetinkaya Orta Okulu öğrencilerinin atık malzemelerden yaptıkları ve Mevlana öğretilerini de yansıttıkları çalışmalar dikkat çekti.