AYKÜSAD 10. KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) 10’ncu Kültür Sanat Günleri başladı. 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek kültür sanat günlerinde resim sergisinden müzik dinletisine, söyleşiden şan konserine çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Ayvalık’ta kültür ve sanatın ekseni olma hedefi ile Yaşar Akçay yönetiminde çalışmalara devam eden Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) geleneksel hale getirdiği Kültür Sanat Günlerinin 10’ncusu kapsamında 7 farklı etkinlik düzenliyor.

foto: Güner Oskan

“AYKÜSAD, AYVALIK’TA KÜLTÜR VE SANATIN EKSENİ OLMA HEDEFİNİ SÜRDÜRÜYOR”

27 Mayıs günü saat 17.30’da Orhan Peker Sanat Galerisinde açılan AYKÜSAD Resim Atölyesi Sergisi, Kültür Sanat Günlerinin ilk etkinliği oldu. AYKÜSAD Resim Atölyesinde Ayşe Tuba Demirhan’dan eğitim alan Asuman Sarıçiçek, Ayla Aybaş Van Stokhem, Ayşe Gündoğdu, Ayşe Özkan, Birsen Mahmutoğlu, Çiğdem Varol, Denizhan Sayın, Erkan Günönü, Fatma Iğdır, Figen Bilge, Hükmet Sülecik, Hilal Kaya, İdil Deniz, Nurhayat Özkay, Rabia Metin, Sebiha Çamlıdere, Semra Iğdır, Servet Taş’ın resimleri sergi ile Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunuldu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay, ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç’in yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı sergi beğeni topladı. Resimleri sergilenen atölye kursiyerlerine katılım belgeleri verildi.

AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay, tüm programın sanatseverlerin ilgisi dâhilinde olacak şekilde titizlikle hazırlandığını ifade ederek, “AYKÜSAD, Ayvalık’taki sanatın mutlaka bir ucundan tutuyor ve büyük bir yer kaplıyor. Biz çok sayıda aktivite yapıyoruz ve Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunuyoruz” dedi. Sergi 1 Haziran tarihine kadar gezilebilir.

AYKÜSAD Kültür Sanat Günleri kapsamında 28 Mayıs Salı günü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eğitim Evi’nde saat 15.00’te Eğitimci Yazar ve Şair Mevlüt Asar’ın edebiyat ve sanat konulu söyleşisi, saat 17.00’de Renin Dilek Tan, Ahmet Karan ve Niyazi Emre Yurdabak’ın müzik dinletisi, 29 Mayıs Çarşamba günü, ÇYDD Eğitim Evi’nde saat 15.00’te Ressam Dr. Melik İskender’in Resim Workshop’u, saat 17.30’da AYKÜSAD Çocuk Resim Grubu Sergisi, 30 Mayıs Perşembe günü saat 21.00’de Sanat Fabrikası’nda AYKÜSAD Tiyatro Topluluğunun ‘Hesapsız bir gece’ adlı oyunu, 31 Mayıs Cuma günü saat 14.30’da ÇYDD Eğitim Evi’nde Gürcan Elbek’in ‘Che’nin son durağı La Hıguera köyü’ başlıklı sunum ve söyleşisi, 1 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00’de Sanat Fabrikası’nda İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün piyanolu şan konseri düzenlenecek.