Kıbrıs gazileri madalyalarını Kaymakamın elinden aldı

Nilgün KAYA
Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Ayvalık Şubesi üyesi 11 gaziye madalyaları Cunda Uygulama Oteli’nde düzenlenen törenle verildi.
KKTC, hayatta olan yaklaşık 27 bin Kıbrıs gazisi için madalya basımını tamamladı. Madalyalar Aile Bakanlığı aracılığı ile Ayvalık’ ta, 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış  Harekatına katılan gazilere ulaştırıldı.  23 Mayıs Perşembe günü Cunda Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen törene Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıran oğlu, Aile Bakanlığı Balıkesir İl Temsilcileri ile gaziler ve aileleri katıldı.
Törende, Mehmet Kıran oğlu, Mehmet Oluk, Halil Kovancı, Beyazıt Çaldemir, Mehmet Evren, Arif Ulaş, Osman Karlı, Metin Arınç, Adnan Kurtoğlu, Mehmet Emin Diker ve Hasan Nebil Akman’ a madalyaları Kaymakam Gökhan Görgülüarslan tarafından verildi.
Gaziler adına yaptığı konuşmada Mehmet Kıran oğlu, ” Kahraman Türk ordusu 1974’te Kıbrıs Barış harekatına katıldı. 45 sene bu madalyaların verilmesini bekledik. Bu süre içinde vefat eden gazilere rahmet diliyorum. Madalyaları gurur ve onurla taşıyacağız” dedi.