AHMET YORULMAZ BİBLİYOGRAFİK SERGİSİNİ GEZDİNİZ Mİ?

Nilgün KAYA

Ayvalıklı Gazeteci-Yazar ve çevirmen Ahmet Yorulmaz’ın 5’nci ölüm yıldönümünde, Ayvalık Halk Kütüphanesi tarafından 3 gün süren sempozyum sırasında açılan sergi devam ediyor. ‘Ahmet Yorulmaz Bibliyografik Sergisi’, adı Ayvalık’la özdeş Ahmet Yorulmaz’ın 1950-2011 yılları arasındaki yazın üretimlerinin bir arada ve detaylı sunulması açısından görülmeye değer.

Ahmet Yorulmaz’ın 1950 yılında Ayvalık Gazetesi’nde yayımlanan ‘Okuyucu yazısı’ ile başlayan ve 2011 yılında ‘Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemeklerimiz’ kitabı ile tamamlanan 61 yıl süren yazarlık hayatının bir dökümü niteliğindeki sergi, Hayri Kaan Köksal ve Taylan Köken tarafından hazırlandı.

Müdür Aygül Öncel Şahin yönetimindeki Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesinin, okurları arasından oluşturulan gönüllü bir komisyonun da desteğini alarak gerçekleştirdiği Ayvalıklı Yazarlar Dermesi Oluşturma Programı kapsamındaki  ‘Ahmet Yorulmaz Bibliyografik Sergisi’ İlçe Halk Kütüphanesinde devam ediyor.

Sergide; Ayvalık ve Ayvalıklılar üzerine yazıları, çevirileri, monografileri, romanları ve köşe yazılarından örnekler,  şehrin 8’nci yerel gazetesi olarak çıkarttığı Türk Dünyası Gazetesi, kendi gazetesi dışında Ali Dayı, Demokrat İzmir, Milliyet, Cumhuriyet gazetelerinde muhabirlik yaptığı dönemdeki yazılarından örnekler sunuluyor.