CHP AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞINA ATANAN KAYYUM GÖREVE BAŞLADI

Nilgün KAYA

9 asil üyesinin istifası üzerine geçen hafta il yönetim kurulu kararı ile düşürülen CHP Ayvalık İlçe Başkanlığına kayyum atandı. Cihan Şişman başkanlığında Zeynep Şanlıer, İbrahim Fazlıoğlu, Serdar Demirezer ve Binnur Eyüpoğlu’ndan oluşan kayyum 20 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla göreve başladı.

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığına gelerek evrakları ve binanın anahtarını teslim alıp kayyum olarak atanan ekibe teslim ettikten sonra soruları yanıtlayan CHP Balıkesir İl Başkanlığından Cengiz Çekdemir ,“Biz kimseyi görevden almadık. Bize 5 Ocak itibariyle İl Başkanlığına yazılmış dilekçedeki istifalar nedeniyle yönetim düştü. Genel Merkeze sunuldu. Kayyum başkanı olarak daha önce yönetimlerde görev yapmış, deneyimli ve Ayvalık’ta olan kırılmayı yapıştıracak bir abimiz diye Cihan Şişman düşünüldü ve ona bir fırsat tanındı. O da mutlaka bu görevi yapacağına inandığı için bu görevi kabul etti. Teşekkür ediyorum. Hüseyin Şalmanlı’ya da şimdiye kadar yaptığı görev için il başkanımız ve il yönetimimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZ 2014’TE NE YAŞADIYSAK 2019’DA DA ONU YAŞADIK, SINIFTA KALDIK  ”

Kayyum başkanlığına atanan Cihan Şişman, “Adı her ne kadar kayyumsa da geçici bir yönetimdir. Bu yönetimin ömrü yasayla belirtilen 1 aylık süredir. Bizim yapacağımız iş bu bir aylık sürede herhangi bir yönetimin yapması gereken işler ve yarım kalmış işlerin devamı ve en kısa sürede partiyi süratle seçime götürmek. Biz bir sorumluluk üstlendik. Süreli bir iş üstlendik. Partimiz adına bize yardımcı olmanızı istiyoruz ” dedi.   Devleti yönetmeye talip bir siyasi parti temsilcileri olduğunu söyleyen Cihan Şişman, “ Biz son 5 yılda değil son 15 yılda kaybettik. Ayvalık halkının bize emanet ettiği Ayvalık’ı 15 yıldır iyi yönetemedik. Daha iyi, daha inandırıcı ve birbirimize daha bağlı olmak zorundayız. Biz 1999 yılında defterimize kayıtlı 3 bin 500 üyeyi sildik. Nitelikli üye olmamasından kaynaklı. Nitelikli üye olacaksak buradayız. Yoksa burada harcadığımız emeğin karşılığını göremeyiz.  Siyasi parti yasası diğer yasalara benzemez. Genel başkanın ağzından çıkan söz kuraldır siyasi partilerde. Doğru mudur? Değildir. Kural mıdır değildir. Ama böyledir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ne yazık ki yıllardır böyle oluyor.  Biz 2014’te ne yaşadıysak 2019’da da onu yaşadık: sınıfta kaldık. O halde bizim tek amacımız var tekrar seçime hazırlanmak. 2000’li yıllardan beri uygulanmayan çarşaf listeyi tekrar uygulayacağız. İsteyen istediği göreve aday olabilecek. Üye bazında bir seçim yaşatılması için yalvardım. İnşallah tüzük değişikliğinde ilk hedefimiz o olsun” dedi.

İstifa eden 9 kişiden biri olduğunu ancak istifasını İl Başkanı Serkan Sarı ile görüşerek imzasını geri aldığını ve süreçte yol göstermesini istediğini kaydeden Mesut Pelivan ise  , “Bana dediğinin aynısını yaptım. Serkan Başkanıma bu süreçte parti olarak zarar görüp görmeyeceğimizi sordum. Kesinlikle görmezsiniz dedi ama gel görelim şu anda partimizi başkan düşürmüş oldu. Acaba diyorum Serkan başkan bana veya partimize bir komplo mu kurdu?” diye sorarak tepki gösterdi. Partililer, İl başkanı Serkan Sarı’nın gelerek açıklama yapması gerektiğini ifade ettiler.

“KARPUZ GİBİ ORTADAN İKİYE BÖLÜNDÜ ÖRGÜTÜMÜZ”

Seçim sürecinin zor geçtiğini belirterek Hüseyin Şalmanlı, “3 tane güçlü aday olunca adayların taraftarları biraz fanatik olabiliyor ve bazı gerginlikler oluyor. Bu gerginlikleri biz ilçe yönetimi elimizden geldiğince absorbe etmeye çalıştık ama başarılı olamadık. bu seçimde aday adaylığı sürecinde gerçekten çok zorlandık. Burada en doğru şey sandık koymaktı ama biz ilçe yönetimi olarak bu sandık kararını alamadık. Bunun sebepleri ilçe yönetimindeki bazı görüşlerdir. seçim sürecinde il başkanlığına yazdığım görüş vardı. Bu seçimden birkaç gün önce piyasaya çıktı. Bu partinin iç yazışmalarından biriydi. Kötü niyetli bazı insanlar sürmüşler. Bu yazı yüzünden bizim linç olduğumuz görüşünde insanlar. Halbuki ben ilçe başkanı olarak yazımda, Ayvalık’ın nabzını tuttuğumda en çok oy alacak insanı il başkanlığına belirttiğim bir yazıdır bu. Genel merkez bir aday belirlediğinde biz o yazıyı unuttuk. Adayımızın peşinden koşturduk ama bunu kabullenemeyen insanlar oldu ve karpuz gibi ortadan ikiye bölündü örgütümüz bunu da seçim sonuçlarında gördük. bizim yaklaşık 22 bin olan seçim sonuçlarımız 10-11 bin gibi iki parti arasında bölündü. Şimdi Cihan abim geldi inşallah bizleri 1 ay sonra seçime götürecek. bizler hep beraber olacağız. Bu birlikteliği genel merkeze de göstereceğiz”dedi.