KAYMAKAM, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE İFTARDA BULUŞTU

Nilgün KAYA

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi.

Ayvalık Kaymakamlığı tarafından 17 Mayıs Cuma akşamı, Cunda Uygulama Oteli’nde düzenlenen iftar yemeğine, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, İlçe Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun ile daire amirleri, siyasi parti, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri temsilcileri, şehit ve gazilerinin aileleri katıldı. Gecede iftar dualarla yapıldı.

fotoğraf: Güner Oskan

“BU DÜNYADA NE YAPARSAK YAPALIM NE ŞEHİTLERİMİZİN VE AİLELERİNİN NE DE GAZİLERİMİZİN YAPTIKLARININ KARŞILIĞINI VEREMEYECEĞİZ   

Yemeğe katılanlara teşekkür eden Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Bizler bu memleketin çocukları olarak gerek töremiz gerekse iman ettiğimiz dinimizin gereği olarak vatan, millet, memleket, mukaddesat, hak hakkaniyet, adalet söz konusu olduğunda toprağa düşmeyi borç bilmiş bir ecdadın evlatlarıyız. Bizler ecdadımızdan, atalarımızdan böyle gördük. Allah gördüğümüzden ayırmasın. Bugünün çocukları aynısını ihtiyaç olduğunda yapma azim ve kararlığı içinde, bunu her haliyle de gösterir vaziyette. Bizler biliriz ki şehitlik ve gazilik Cenab-ı Hakkın huzurunda kutsiyeti, ulviyeti en yüksek olan makamlardır. Bunun mükâfatı Allah katındadır. Bu dünyanın hangi nimetini önlerine koyarsanız koyun, yaptıkları işin azizliğini ve önemini hiçbir şekilde karşılayamayacaktır bu dünyadaki hiçbir nimet. Biz şehit ve gazilerimize neden önem veririz? Önemi gördüğüm iki sebep var. Önem veririz çünkü vefanın önemli olduğuna inanırız. Bu toprağın çocukları beraberse, birse, şehitlerimize gazilerimize onların aziz hatıralarına, vatanları için kendilerini feda etme kahramanlığını göstermiş olmalarına bağlı olduğunu düşünürüz. Yattıkları yerde ruhlarının aziz olması, kemiklerinin sızlamaması adına onlara vefa göstermemiz gerektiğini düşünür. Şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi başımızın üzerinde taşırız. Ramazan ayında şehitlerimizin hatırasına, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin onuruna iftar yemeğini ilçenin tüm aksları tüm kesimleriyle birlikte böylesi bir gecede vermişizdir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizlerin birliği beraberliği, bu memleketin devamlılığı ve daim olması için uğraşmışlar ve bu noktada şehit düşmüş, gazi olmuşlardır. Farklı düşünen bu resme baktığımızda farklı şeyler gören insanlar olabiliriz ama bizler sizin sayenizde mübarek ramazan ayında bizi biz yapan hasletleri sizin sayenizde hatırlıyoruz. Sizlerin ruhu şad olsun, kemikleri sızlamasın, sizler bizim için çok önemlisiniz hissini almak ve bu hissi diğer paydaşlarımızla belli bir noktaya getirip paylaşmak için yapıyoruz. Biliyoruz ki bu dünyada ne yaparsak yapalım ne şehitlerimizin ve ailelerinin ne de gazilerimizin yaptıklarının karşılığını veremeyeceğiz.  Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Başta devletimizin kurucusu büyük Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle, şükranla yad ediyorum” dedi.