GENÇLER, AYVALIK İÇ LİMANDA DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTI

Nilgün KAYA

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası nedeniyle deniz temizliği düzenlendi. İç limanda 1 saat süren temizlik çalışmasında telefondan sandalyeye, cam şişelerden plastik boru ve kovalara kadar çok miktarda atık çıkarıldı.

Ayvalık Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yönetiminde Ayvalık Belediyesi, Liman Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Körfez, Prodivers ve Kuzey Mavi Dalış Merkezleri ve Setur Marina’nın desteğiyle düzenlenen dalışa, çoğunluğu lise öğrencilerinden oluşan 7  dalgıç katıldı.

16 Mayıs Perşembe günü 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilen dalışı, sahil kesimindeki çay bahçelerinde oturan vatandaşlar da ilgiyle izledi.  Çalışma sonunda denizden çıkarılan atıklar Belediye binası önündeki sahilde bir süre sergilendi. Denizden çıkanlar arasında cam ve plastik şişelerden sandalye, tabure ve naylon torbalara, plastik borulardan metal atıklara kadar birçok atık yer aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Suakar, toplumsal bilincin oluşturulması ve deniz  kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaşmasının sadece deniz canlılarına değil, insan yaşamına olan etkilerine dikkat çekmek amacıyla etkinliğin düzenlendiğini belirterek destek verenlere teşekkür etti.