AYVALIK’A YAŞAM KLİNİĞİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan Mehmet Öztürk, kızı Su Öztürk ile birlikte Cunda Adası’nda ‘Yaşam Kliniği’ açtı.

Çamlık’ta geçtiğimiz yıllarda ‘Hair Prof’ adlı işletme ile kentte yaşayanların saçlarından stillerine kadar danışmanlık yapan Mehmet Öztürk, Ayvalık’a yepyeni bir işletme kazandırdı. Kızıyla birlikte Cunda Adası’nda ‘Yaşam Kliniği’ açan Mehmet Öztürk, insanların yaşamlarıyla ilgili farkındalık kazandırmayı, tanınmış yazarları kentte ağırlamayı hedefliyor.

Yaşam Kliniğini, ilçede yaşayan sanatçılar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açan Mehmet Öztürk, “Benim işim stil danışmanlığı. Yani saçtan ayakkabıya kadar danışmanlık yapıyor ve gardırop hazırlıyordum sonrasında yaşam koçluğu eğitimleri alarak, bireysel marka danışmanlığı yapmaya başladım. Bedensel rahatsızlıklarımızda bir hastane, revir, sağlık ocağı. Herhangi bir yardım alabileceğimiz sağlık kuruluşuna gideriz. Öz benliğimizin sarsıldığı durumlarda, bir travma varsa psikiyatri, daha naif durumda psikolog. Eğer gelecek kaygın, kim olduğun, nasıl bir hayat yaşamak istediğin, içsel kaynaklarının farkındalığı, bunları yaparken size ayna olabilecek, yargılamayan, akıl vermeden, yol göstermeden senin bulmanı sağlayacak profesyonel danışmanlık hizmetleri alabileceğiniz bir yer olsun istedim. Yaşam kliniği böyle oluştu.

Kızım Su Öztürk ise turizm mezunu. Estetisyen ve kalıcı makyaj eğitimi alarak bu alanda çalışmaya başladı. Yaşam koçluğu eğitimleri aldı. Şu an aynı dili konuşarak birlikte yaşam kliniğini oluşturduk. Yaşam kliniğinde hayat kalitemizi yükseltmek adına çeşitli work-shoplar olacak. Yazı atölyeleri olacak. ‘Yedi gün yedi insan’ diye bir projem var. İnsanların konfor alanını terk edip kendi yaşamına uzaktan bakıp ve yeniden hayatını ilişkilerini sağlamlaştıracağı bir program olacak” dedi.