AYVALIK VE CUNDA SANATA ESİN VERDİ 

Nilgün KAYA

Ulusal ve uluslararası sanatçıları bir araya getiren Artclan Sanat Oluşumu, Ayvalık-Cunda’daki 5. Sanat Çalıştayını tamamladı. Ayvalık ve Cunda’dan ilham alan sanatçılar çalıştayda ürettiklerini, 11 Mayıs Cumartesi günü Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açılan sergi ile Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sundu.

Ayvalık Ali Bey  (Cunda) Adası’nda, 5 Mayıs’ta başlayan Art Clan Ayvalık- Cunda 5. Uluslararası Sanat Çalıştayı kapsamında, Türkiye’nin yanı sıra Fransız, Lüksemburg, ve Sırbistan’dan toplam 20 sanatçı Ayvalık’a geldi. Ayvalık Belediyesi ve Arçelik ana sponsorluğundaki çalıştay, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ArtClan Çalıştay’ında bu yıl Assy Jans, Edouard Dullin, Elif Çatlıoğlu, Elifko, Erdal Uzunoğlu, Esra Şatıroğlu, Fikret Özcan, Günseli Toker, Mahir Güven, Mehmet Özcan, Milena Milosavljevic, Nicole Huberty, Osman Ergin, Ramazan Can, Serap Gümüşoğlu, Sylvie Reusch Tuğrul Selçuk, Tünay Tunç, Yağmur Yılan, Yılmaz Bulut yer aldı.

Çalıştay’ın korrdinatörlüğünü Hakan Kürklü, İldem Arabacıoğlu üstlendi.  Sanatçılar, Yağlıboya ve akrilik resim, heykel, kaligrafi, fotoğraf dallarında çalıştı. Çalıştayda üretilenlerin yer aldığı 11 Mayıs Cumartesi günü Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi, 22 Mayıs tarihine kadar gezilebilir.