TRAFİK HAFTASINDA SÜRÜCÜLERE UYARI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta ‘Karayolları Trafik Güvenliği Haftası’ dolayısıyla düzenlenen programda trafik güvenliğinin önemine ilişkin sunumlar izlendi, hazırlanan stantlarda trafik işaret ve kuralları ile kask kullanımı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Trafik sorunlarını çözümlemek amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan ‘Karayolu Güvenliği Haftası’ için Ayvalık’ta tören düzenlendi. Ayvalık Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ile Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğindeki program 7 Mayıs Salı günü saat 14.00’te başladı.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda trafik kurallarını anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı. Program bu yıl ‘Öncelik hayatın öncelik yayanın’ sloganıyla gerçekleştirildi.

“ BİN 279 ARAÇ SÜRÜCÜSÜ CEZA ALDI”

Karayolu Trafik kaza istatistiklerini hatırlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Murat Danış, “2019 yılı itibariyle ilçemizde 8185 araç kontrol edilmiş, 1279 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Bu yıl içinde yaşanan bir ölümlü kazada 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu yıl yaşanan 51 yaralamalı trafik kazasında 77 vatandaşımız yaralanmış ve 25 adet maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.” dedi.

“AYVALIK’TA KASKSIZ VE BELGESİZ MOTOSİKLET KULLANILIYOR”

Bu yıl Trafik Büro Amirliği olarak 25 okulda 1300 öğrenciye ve servis şoförleri ile servis rehber öğretmenlerine trafik güvenliği eğitimi verdiklerini belirten Komiser Murat Danış, “İlçemizde yapılan motosiklet denetimlerinde çok sayıda sürücünün kasksız veya sürücü belgesiz motosiklet kullandıkları görülmektedir. Trafik kazasına karışan motosiklet sürücülerinin kask takmamaları nedeni ile ciddi şekilde yaralanma ve hatta ölümle sonuçlanan kazalar yaşanmaktadır. Bundan dolayı ailelerden ricamız, çocuklarına sürücü belgesiz ve kasksız motosiklet kullanmalarına izin vermemeleridir” dedi.

Hızın görme yetisi, durma- fren mesafesine, sürücü davranışlarına ve çarpışma şiddetine etkisi, hız limitleri, hızın azaltılması gereken yerler konusunda bilgi veren Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Gökhan Erdal, trafik kazalarının nedenleri hakkında bilgi verdi. Kazasız günler dileyen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Ciddi, Ülkemizde her yıl trafik kazalarında binlerce insanın hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmakta olduğunu belirterek trafik eğitiminin önemine ve trafikte anlayışlı olma gerekliliğine dikkat çekti.

İlçe Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Murat Karausta, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve On Beş Eylül Orta Okulu öğrencilerinin katıldığı programda, yılın şoförü seçilen Fatih Varol’a ödül verildi. Programın ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin arama-kurtarma faaliyetlerinde kullandığı materyaller, trafik işaretlerinin de bulunduğu sergi gezildi.