10. ULUSLARARASI AYVALIK TİYATRO FESTİVALİ SONA ERDİ

Nilgün  KAYA

10. Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali’nin kapanış oyununu izleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin ilerleyen yıllarda daha büyük salonlarda devam etmesi için belediye olarak üzerine düşeni yapacağını ifade etti.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 10. Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali’nin kapanış oyunu olan ‘12 Öfkeli Adam’ adlı oyunu izledi.  ‘Cinayetle suçlanan bir çocuk ile ilgili karar vermekle yükümlü 12 jüri üyesinin karar verme sürecini’ konu edinen oyun, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden oluşan Sui Generis adlı tiyatro ekibi tarafından sahnelendi.

Fotoğraf:Mustafa Dinç

Eskişehir’den gelen ekibe katılım belgesi veren Belediye Başkanı Mesut Ergin, oyunu beğendiğini ifade ederek festivali hazırlayan Ayvalık Sanat Derneği, Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği ile katılan herkese verilen emek için teşekkür etti. Başkan Ergin, ilerleyen yıllarda daha büyük salonlarda devam etmesi için belediye olarak üzerine düşeni yapacağını ifade etti.  Sui Generis Tiyatro ekibi de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in son yaptığı Atatürk mumyasının fotoğrafı ile tiyatronun simgesi haline gelen gülen ve ağlayan maskeleri hediye etti.