AYVALIK ULUSLARARASI ‘TİYATRO FESTİVALİ’ BAŞLIYOR

Nilgün KAYA

  1. Ayvalık Uluslararası Tiyatro Festivali, 25-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD), Ayvalık Sanat Derneği’nin (ASD) ve Ayvalık Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Tiyatro Festivalinin bu yıl ki sloganı ‘Tiyatro sınırları aşar’

Türkiye’den Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kuşadası, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Aydın, Muğla bölgesinden amatör ve profesyonel ve devlet tiyatroları ile yurt dışından İran, Almanya ve Hollanda’dan konukları, Ayvalık’ta yaşayan izleyiciyle buluşturacak olan festivalde, atölye çalışmaları ve söyleşiler düzenlenecek.

Söyleşiler için Ömer Şahinbaş, Özdemir Nutku, Hülya Nutku, Serkan Fırtına, atölyeler için Cengiz Özak, Ahmet Önel, Şaban Ol, Cemal Ustaoğlu, Rasim Aşın, Erkal Umut, Kımız Bozkır, Onur Kaya, Tachar Tebriz, Erdal Çoban gibi önemli isimler festivale katılacak. Karikatürist Kâmil Masaracı da sergisiyle festivale katkı sunacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Yurt içinden ve dışından değerli oyun ve oyuncuları Ayvalık’ta ağırlayacak olmaktan dolayı mutluyuz. Tiyatro gönüllüleri tarafından başlatılıp geleneksel hale getirilen festivalin, önümüzdeki yıllarda büyüyüp niteliğini arttırarak hem Türkiye de hem de uluslararası platformlarda bilinir ve aranır olacağından kuşkumuz yok” dedi.