23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖRENLE KUTLANACAK

Nilgün KAYA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve ülkemizi yarına taşıyacak çocuklarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hediye edilen ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da 99. kez törenle kutlanacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenecek ilk tören 23 Nisan Salı günü saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. Törenin ikinci bölümü 10.30’da Hüsnü Uğural Stadyumu’nda düzenlenecek.

Stadyumda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ve hafta nedeniyle düzenlenen resim-şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle devam edecek. Şiirlerin okunacağı ve ilçedeki okulların dans gösterileri sunacağı törende, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan Halk oyunları ekipleri gösteri yapacak. Yumurta ve Çuval yarışmaları ile renklenecek törende, spor gösterileri ve halk oyunlarının ardından bando gösterisi yapılacak. Tören Sakarya Ortaokulu gösterisi ile sona erecek.