AYVALIK’IN YÖRESEL LEZZETLERİ YARIŞTI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın yöresel lezzetleri, bu yıl 2’ncisi düzenlenen Ayvalık Doğa Festivali  ‘Akkızlı Günler’ de yarıştı. Dr. Ender Saraç’ın da konuk olarak katıldığı yarışma hem gözlere hem de damaklara şölen yaşattı.

Fotoğraf: Güner Oskan

Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından bu yıl 2’nci kez düzenlenen Doğa Festivali kapsamındaki yemek yarışması, 21 katılımla ile 14 Nisan Pazar günü Cunda Adası’nda yapıldı.

Yarışma hamur işi, tatlı ve ana yemek kategorisinde yapılırken yarışmacılar görünüm ve lezzet açısından değerlendirilen yarışmada dereceye girmek için lezzet ve ikramda birbirleriyle yarıştı.

JÜRİ SEÇMEKTE ZORLANDI

Yarışmanın jüri başkanlığını Dr. Ender Saraç, üyeliklerini Akif Budak, Eray Kılıç ve Şefika Akatay yaptı. Yarışmaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, amacın Ayvalık’ın zengin yemek kültürünü yaşatmak ve yöresel lezzetleri daha geniş kitlelere tanıtmak olduğunu ifade ederek, yarışmacılara başarılar diledi.

Ustalık ve özveriyle hünerlerini sergileyen yarışmacılar arasından  Ülfet Dillioğlu ‘Karışık otlu el açma börek’ ile birinci, Neriman Yıldız ‘Sübyeli Akkız’ ile ikinci, Muzaffer Gülgün ‘Karides Tartar’ ile üçüncü, Şerife Silahşor ‘Enginar çanağında kuzu etli şevketibostan’ ile dördüncü ve  Mine Demirci Elmacı ‘Kuzu etli ve sumaklı Akkız meftunesi’ ile 5. oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Dr. Ender Saraç yarışmanın ardından yöresel otlar ve sağlığa etkileri konusunda bilgi verdi.