POLİS TEŞKİLATI’NIN 174. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ AYVALIK’TA KUTLANDI

Nilgün KAYA

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda 10 Nisan Çarşamba günü saat 09.45’te Çelenk sunma töreni düzenlendi. Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, İlçe Jandarma Komutanı yüzbaşı Özay Dörttepe, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Ayvalık Polis Kamp Müdürü Murat Karausta, Ayvalık Polis Kamp Müdür yardımcısı Cesim Çakmak, Ayvalık Adliyesi savcılarından Savcı Ender Olcay Okumuş, İbrahim Kenan Kılıç, Fatma Akçay, Pınar Özdemir, Yakup Düzenler ve İsmail Sarpdağ, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık Gümrük Müdürü Mesut Koç, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şubesi, şehit aileleri, emekli polisler ve Ayvalık muhtarlarının yanı sıra ilçe emniyet teşkilatının katıldığı törende, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, Ayvalık Polis Kampı Müdürü Murat Karausta, Atatürk anıtına çelenk sunumu yaptı.

Saygı duruşu ve istiklal marşın okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

“ADALETİN TECELLİSİNE KATKIDA BULUNMA GİBİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİK”

Sözlerine gerek yurt içinde gerekse sınır ötesinde devlet ve milletin bekası, vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm güvenlik güçlerine selam, dua ve minnetlerini sunarak başlayan Ayvalık ilçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, “Türk Polis Teşkilatı. Kurulduğu 1845 Yılından bu güne kadar edindiği tarihi birikim ile her geçen gün gelişerek ve kendini yenileyerek kamu düzeninin temini, toplumun huzur ve güvenliği, Vatandaşlarımızın Can ve mal emniyetini sağlama; hakkın teslimi ile Adaletin tecellisine katkıda bulunma gibi çok önemli görevler üstlenmiştir. Bu önemli görevleri icra eden teşkilatımız başta Anayasa ve bağlı kanunlardan aldığı yetki ve sorumluluk bilinciyle mesai mefhumu gözetmeksizin her hal ve şartta 7/24 Milletimize hizmet etmiş ve etmeye devam edecektir. Bu vesile ile, görevini özveriyle yapan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Değerli Mesai Arkadaşlarım; icra ettiğimiz bu kutsal görevin bilinci ve sorumluluğu içinde, Güzel Yurdumuzun Cennet Köşesi, Turizm Şehri Ayvalık’ın aynı zamanda huzur şehri olarak kalması için değerli halkımızın desteği ile çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğimizden hiç kuşkum yoktur. Bu vesile ile görevini özveriyle yapan tüm Mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yürüttüğümüz bu onurlu görevde, en büyük destekçilerimiz olan Fedakâr Ailelerimiz ve Sevgili evlatlarımıza da gönülden en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Teşkilatımız 174 Yıldır Memleketine ve Yurttaşlarının hizmetinde, büyük bir azim ile büyük bir fedakarlıkla vazifesini ifa ediyor. Bundan sonrada, bu güne kadar olduğu gibi aynı şevkle aynı heyecanla memleketine ve yurttaşlarına hizmetine devam edecektir. Ben Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Polis Teşkilatının 174 Yıl dönümünü ve günlerini kutluyorum” dedi.

Tören, Ayvalık Belediyesi Orhan Paker Sanat Galerisinde düzenlenen resepsiyon ile sona erdi.