DSP’DEN SAKA VE ERGİN’E RET

Nilgün KAYA

31 Mart yerel seçimlerinde DSP’den Ayvalık Belediye Başkanlığına aday olmak için başvuruda bulunan Küçükköy eski Belediye Başkanı Mesut Ergin ile Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın başvurusu DSP tarafından kabul edilmedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,  yaptığı açıklamada, her iki adayın da partilerine katılma talebinde bulunduğunu söyledi. DSP’ye katılacak adaylar konusunda kendilerine göre bazı kriterler  belirlediklerini ifade eden Aksakal, “Kamil Bey istifa ettikten sonra Edremit’te yine basınla buluşmuş ve bir açıklama yapmıştı. O açıklamada da CHP’nin Atatürk çizgisinden uzaklaştığını, daha ileriki dönemde yeniden Atatürk çizgisine geldiğinde partisine geri döneceğini açıklamış. Bu da bizim için önemli bir kriterdi. Bunu kendisine hatırlattık. Bu yönde farklı bir görüşünün olmadığını anladık ve bu talebini kabul etmedik, ayrıldı”dedi.

Mesut Ergin’in, Balıkesir’in büyükşehir statüsüne geçmeden önce Ayvalık’ın Küçükköy Belde Belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Aksakal, Ergin’in geçen seçimlerde DSP’den aday olduğunu, seçimi kaybettikten sonra ise partilerinden ayrılarak tekrar CHP’ye gittiğini belirterek, “Şimdi tekrar bizden aday olma arzusunda olduğunu söyledi ama kriterlerimize uymadığı için onu da kabul etmedik, kendilerine teşekkür ettik” dedi.