Başkan Gençer ve yaşam savunucuları tepki gösterdi; “BAHÇEALTI KOYUNUN YAPILAŞMAYA AÇILMASINA KARŞIYIZ”

Nilgün KAYA

Ayvalık Cunda Adası Bahçealtı koyunun, Orman Bakanlığı tarafından günü birlik tesis haline getirilmesine tepki gösteren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Bahçealtı koyumuzun halka kapatılarak yapılaşmaya açılmasına karşıyız” dedi.

Ayvalık halkının doğal plajı olan, Hocaki’nin bahçesi olarak ta bilinen Bahçealtı koyunun, doğası, manzarası ve sakinliği ile kentin özel köşelerinden biri olduğunu belirten Başkan Gençer, “ Bu durum belediyemizle hiçbir şekilde ilgili değildir. Belediyemize danışılan bir konu değildir, bilgimiz dâhilinde olmayan bir konudur. Bahçealtı koyumuzun halkımıza kapatılarak yapılaşmaya açılmasına kesinlikle karşıyız. ” dedi.

“BENİM POLİTİKAM AYVALIK DOĞASINI KORUMAK VE TAVİZ VERMEYECEĞİM”

Ayvalık’ın doğasını, zeytinlik alanlarını ve kültürel zenginliğini korumak için ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşları ve Ayvalık halkıyla birlikte mücadele verdiklerini vurgulayan Başkan Gençer, “Ayvalık üzerinde rant düşünenler bizi hep karşısında buldu. Bu mücadelede yalnız değildik. Ayvalık’taki sivil toplum kuruluşları bunun içinde oldu. Bu mücadele bitmedi. Beraberce, el ele Ayvalık üzerindeki bu rant kavgasını engelleyeceğiz. Doğayı korumak adına ve doğada yaşayan canlıları düşünerek hareket edeceğiz. Benim politikam bu ve taviz vermeyeceğim” dedi.

YAŞAM SAVUNUCULARI, “KIYILAR HALKINDIR, İŞGAL EDİLEMEZ”

Bakanlığın günü birlik tesis için bölgede ölçüm yaptığını açıklayan Ayvalık Tabiat Platformu, “Ayvalık’ın en güzel koylarından Ortunç Koyu’nun halkın elinden alınacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Cunda’da Ada Camping ile Ortunç Motel arasında, halk plajı olarak kullanılan alanda ölçüm ve işaretleme çalışmalarının başladığı ve sonrasında günübirlik tesis olarak işletilmek üzere -Burgazada Martha Koyu gibi- kiralamaya gidilebileceği bilgisi yayılmaya başladı. Yetkili makamlar tarafından da yalanlanmayan bu bilgi bizlerde, Tabiat Parkı’nın bireysel çıkarlar ve rant planlarına ne kadar kolay kurban edilebildiği düşüncesini uyandırdı. Ayvalık Tabiat Platformu olarak, kıyılarımızın sadece parası olanların değil, hiçbir ayrım olmaksızın, tüm halkımız tarafından eşitlik içinde serbestçe kullanımı için gereken her şeyi yapmaya kararlı olduğumuzu duyururuz. Kıyılar halkındır, işgal edilemez”  derken Alibey (Cunda) Adası Kalkındırma ve Koruma Derneği de konuyla ilgili olarak, ‘Geçen yıl buranın halka kapatılacağı konusu konuşulmaya başlanmıştı. Anlaşılan gene bir rant la karşı karşıyayız.  halkın buraya rağbet ettiğini gözlemleyenler ücretsiz denizden istifade edilen bu nadir yere göz dikmişler. Buna müsaade etmemeliyiz’ dedi.