GEZİ TEKNELERİ İÇİN YENİ İSKELE, BALIKÇILAR İÇİN BARINAK

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, SS Ayvalık Turizm Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti.

Kooperatif Başkanı Muammer Küçük, Başkan yardımcısı İsmail Duran, muhasip üye Murat Tünek Turfan Baran, Ali Jale ve Belediye Meclis üyesi Arif Tünek ile kooperatif üyeleri tarafından karşılanan Başkan Gençer’e, Cumartesi günü yaptığı ziyaretinde, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ile CHP İlçe teşkilatından Coşkun Tunçmen, Mehmet İnç ve Cihat İnce eşlik etti.

“ BİR İSKELE İSTER MİSİNİZ?”

Sahilde yaşanan karmaşa, halkın bu konudaki şikâyetleri ve gezi teknelerinin de durumdan rahatsız olmasına dikkat çeken Başkan Gençer, Kent turizminin bel kemiği olduğunu ifade ettiği kooperatif yönetim ve üyelerine, ‘Siz bir iskele ister misiniz?’ diye sorarak yeni projesini açıkladı. Sahilde bulunan tüm gezi teknelerini, Tostçular Çarşısının karşı tarafında planladığı, 80 metre uzunluğa, 10 metre genişliğe sahip,  T şeklinde bir iskeleye taşımak istediğini ifade eden Başkan Gençer, “Böyle bir iskele yapsam işinize yarar mı? Herkes için rahat olur, sizin kış probleminiz de biter diye düşünüyorum. Projeyi çizdiriyorum. Tamamlanınca size sunacağım. Resmi izinleri alıp bunu hızlı bir şekilde yapmayı planlıyorum” dedi. Kooperatif temsilcileri, yeni bir iskelenin sahile düzenleme getireceğini, projeyi olumlu bulduklarını belirterek, ‘Bir sürü problem çözülür” dedi.

“BALIKÇI BARINAĞI YAPACAKTIM AMA MEVCUT İKTİDAR 4,5 YILDIR İZİN VERMEDİ”

Ziyarette gündeme gelen bir diğer konu, Balıkçı Barınağı konusu oldu. Projesinin hazır olmasına karşın 4,5 yıldır izin konusuyla uğraştığını kaydeden Başkan Gençer, “Atatürk Koruluğu Mesire Alanının ön tarafında 220 teknelik bir barınak projemiz var. Projemiz çok güzel. Barınak dışında çekek yeri de olacak. Balıkçı Barınağını yapacaktım ama mevcut iktidar 4,5 yıldır izin vermiyor. Bekletiyor bizi. Göreve seçilirsem birlikte Bakanlığa gideceğiz. Aşacağız bunu. Kentimizin kaçınılmaz ihtiyaçlarından birisi, bunu yapacağım.” dedi.

Cunda İskelesinde, yaz aylarında yapılan gelişigüzel bağlamaların gezi tekneleri için sorun oluşturduğunu belirten kooperatif yönetimi, yaz sezonunda 16.00-18.00 saatleri arasında balıkçı teknelerinin bağlama yapmamasını talep etti. Başkan Gençer görüşmede ayrıca, Cumhuriyet Meydanı için hazırladığı yeni projesi ile trafik akışını rahatlatacak projesini de kooperatif temsilcileriyle paylaştı.