“BALIKESİR’DE KOSKOCA 5 YIL KAYBOLDU AMA BİZLER BUNU TELAFİ EDECEĞİZ”

Nilgün KAYA

Millet İttifakının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, Ayvalık Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret etti.

İsmail Ok’a ziyaretinde CHP İl Başkanı Serkan Sarı, CHP İl yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı,  İYİ Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Amaç, İlçe yönetim kurulu eşlik etti. Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye Meclis üyeleri Salman Kayran, Yalçın Taş, Şakir Sakarya, Hüseyin Barış, Fahri Güren ve Ahmet Erkal’da ziyarette hazır bulundu.

“AİLEYİ BU SEÇİMDE DAHA BÜYÜTTÜK”

Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok Başkan Gençer’e ‘Hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin ‘ diyerek bir buket çiçek takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Gençer, “Aileyi bu seçimde daha da büyütüyoruz. İnşallah bu seçimin sonucunda da bahar olsun diyoruz” dedi. Ok, “Koskoca 5 yıl kayboldu ama bizler bunu telafi edeceğiz” dedi.

“ BERABER İLK YAPACAĞIMIZ İŞ, AYVALIK’IN ALT YAPISINI DERHAL ELE ALMAK OLMALI”

Sosyo-kültürel yapısından turizmine Ayvalık, sosyal çalışmalarından sportif faaliyetlerine Belediyenin hizmetleri ve kentin sorunları hakkında bilgi veren Başkan Gençer, ““Ayvalık’ın en büyük sorunu alt yapı ve yol sorunu. Bunu haricinde trafik sorunumuz var. Alt yapıda uzun yılların getirdiği sıkıntı var, 50 ‘li, 80’li yıllardan kalma hatlarla Ayvalık’ın su ve kanalizasyonunu taşımaya çalışıyoruz ve bu dönemde iktidar ve büyükşehir yanlış adımlar attı. 9 milyon liraya ihale edilen köprü 15 milyon liraya bitti. Eğer bu para eski kente ayrılsaydı ne su ne de kanalizasyon hatlarında sorun kalmazdı. Bizim beraber yapacağımız ilk iş Ayvalık’ın alt yapısını derhal ele almak olmalı. Nisan‘dan sonra projeyi hızlandırıp 1 yıl içinde kazmayı vurmalıyız” dedi.

“AYVALIK’I KORUMAK ADINA ÇOK SAVAŞLAR VERDİK”

Ayvalık’ın sadece Ayvalıklıların,  sadece Balıkesirlilerin olmadığını söyleyen Başkan Gençer, “Yılda 4 milyon insan geçiyor. 30 binin üzerinde yatak kapasitemiz var. Günü birlik gelenlerin sayısını bilmiyoruz. Yazın 500 bini geçiyor. Bayramlarda ve özel günlerde 600 bini geçiyor. 70 bin konutumuz var. 50 bini sezonluk misafirlerimizin. 20 bini Ayvalık’ta sürekli yaşayanların. Nüfusumuz 100 binin altına düşmüyor. Günü birlik gelenlerle çok yüklü bir nüfus oluyor Ayvalık’ta. Doğası müthiş ve biz bu dönemde Ayvalık’ı korumak adına çok savaşlar verdik. Zeytin alanlarımız, Kaz dağlarından başlayan Kozak’ a uzanan hatta Altınova denizimizde yapılmak istenen maden aramaları. Pateriça’da çok sayıda yer el değiştirdi. Bakanlığın sit alanları irdelemesi seçimden sonra önümüze gelecek. Ayvalık’ın ana arteri, Sarımsaklı’da ki yol bize Ekim ayında teslim edildi. Büyükşehir’ biz 5 sene yapamadık’ dediler.  5 sene reklam, tabela gelirlerini aldılar, otopark gelirlerini hala alıyorlar. 5 sene bir çivi çakmadılar. Ne bir kaldırıma taş koydular ne de asfalta yama yaptılar ve 5 sene sonra bize verdiler” dedi.

“BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK UTANIYORUM, GÖREVİM DEĞİL DEMEYE”

İlçe Belediyeleri olarak vatandaşların muhatap bulamaması nedeniyle çok zorlandıklarını belirten Başkan Gençer, “ Vatandaşlar doğal olarak tepkileri bize. Ben bir belediye başkanı olarak utanıyorum, görevim değil demeye. Şu anda ne diyoruz  Su işi bizim değil, kanalizasyon işi bizim değil ama çok yanlış. Başkan olarak utanıyorsunuz. İki başlı yasayla yönetilen tüm ilçelerde sorun var. Koordinasyonu kuramadı büyükşehir. İnşallah beraber koordineli olarak çalışırsak bu sorunları ilçe belediyesi ve büyükşehir olarak çabuk hallederiz. Kentimizin sorunlarını biliyoruz. Hızlı bir şekilde el birliği ile çözeceğimize inanıyorum. Seçildiğimiz takdirde sorunları iletmek ve hızlı çözmek için görev vermenizi isteyeceğiz” dedi.

“BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR İYİ YÖNETİLMİYOR”

CHP –İYİ Parti ittifakı olan Millet ittifakının ortak adayı olduklarını belirten İsmail Ok, “Ortak olacağız. Hepimiz birlik, beraberlik ve uyum içerisinde, 31 Mart’ta bu milletten aldığımız destekle, adaletli ayrıştırmadan ötekileştirmeden o partili bu partili demeden herkesi kucaklayıcı bir hizmetle Ayvalık’ımızı ve Balıkesir’imizi birlikte yöneteceğiz. Ayvalık’ımız ve Balıkesir’imizi haliyle sorunları biliyoruz ama bir kez daha sizin ağzınızdan teyit ettik. Ayvalık Türkiye’nin güzide yerlerinden biridir. Allah’ın bir lütfu ama maalesef Büyükşehir belediyesi olmamıza rağmen, bırakın Ayvalık’ın önünü açıcı olmasını tam tersi vatandaşlarımızın insani ihtiyaçlarının karşılanması dahi gerçekleşmedi. Köprü yapılsın ama gösteriş için maliyetinin çok çok üzerinde köprü yapıldı. Denizi görmek yasak. Böyle bir şey yok. Balıkesir’de 5 yıl kayıp Ayvalık için de böyle oldu. Kendilerinden olmayan bütün belediyeler ötekileştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iyi yönetilmiyor. 5 yılda 5’nci genel sekreter değişti. Bir büyükşehir belediye başkanına elbette liyakatli kadrolar önerilir ama genel sekreter dahil olmak üzere kritik kadroları kendisi seçme iradesine sahip değil. Nokta tayinle gönderiliyor. Böyle olunca Balıkesir’i ve sorunlarını bilmeyen yöneticilerle, bunların niyetleri zaten hizmet değil. Koskoca 5 yıl kayboldu ama bizler bunu telafi edeceğiz. Örnek bir uyumla Ayvalık başta olmak üzere Balıkesir’in çehresini değiştireceğiz” dedi.

“BALIKESİR EKONOMİK ANLAMDA İSTANBUL’DAN İDARE EDİLEN ÇETELER TARAFINDAN TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI SÖMÜRÜLÜYOR”

Balıkesir için planladıkları çalışmalara da kısaca değinen İsmail Ok, “Hortumları kesip, kayıp-kaçakların bedelini vatandaşlara ödetmeyeceğiz bu hortumları kesip vatandaşa hizmet olarak döndüreceğiz. Balıkesir  Belediyesi ekonomik anlamda İstanbul’dan idare edilen çeteler tarafından tüyü bitmedik yetimin hakkı sömürülüyor. Ulaşım başta olmak üzere birçok alanda birileri kene gibi Balıkesir halkına hizmet olarak kullanılacak kaynakları sömürüyor. Büyükşehir belediyesi iflas etmiş durumda ama 5-6 ay sonra düzlüğe çıkarırız. Bu bölge gerçekten hızlı gelişen bölge. Arazi rantı için Balıkesir’de olduğu gibi buraları kapatanlar da hüsrana uğrayacaklar. İstanbul’da Ankara’da olduğu gibi betonlaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Bu topraklar bize atalarımızdan miras değil yeni kuşaklara teslim etmemiz gereken bir emanet. Bunun bilicindeyiz. Birbirimizin eli, kolu, gözü olacağız. Balıkesir’in de Ayvalık’ın da çehresini değiştireceğimizi biliyorum. 1 Nisan’da gerçek bahar gelecek” dedi.

“BAŞKANIMIZ AYVALIK’TA 5 YILDAN BERİ GÜZEL HİZMETLER ÜRETTİ”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Ayvalık’ta 5 yıldan beri başkanımız gerçekten güzel hizmetler üretti. Sosyal kültürel anlamda, sportif ve sanat anlamında güzel alt yapı çalışmaları sağlandı. Bunları biz de keyifle izliyoruz. Özellikle gençlere, çocuklara yapılan projeler örneğin Zeytin Çekirdekleri benim keyifle takip ettiğim bir proje. Toplumun her kanadını yetiştirebilmek, geliştirebilmek, kalkındırabilmek asıl olan. Bu sorumluluk had safhada yerel yöneticilere düşüyor.  Hükümetlerin de bu anlamda olumlu projeleri olması lazım ama şu andaki mevcut iktidarın bunları göz ardı etmesi nedeniyle sanatta, sporda kültürel çalışmalardaki eksiklikleri yerel yöneticilerin tamamlaması gerekiyor. Toplum bunları sizden bekliyor. Ayvalık bu anlamda önemli bir üretim noktası ve örnek alınacak projeleri var. Bunun da şehrimize yayılacağına inancımız tam. Önümüzdeki günlerde bu uyum ve sinerji ile çok daha güzel işler yapılacaktır. CHP ve İYİ Parti Millet ittifakını kurarak bugün toplumsal birliği beraberliği de bir çatı altında birleştirme başarısını ortaya koymuştur. Bu başarı Ayvalık’ı da Balıkesir’i de daha iyiye taşıyacak. Biz de mevcut belediye başkan adaylarımıza destek olacağız. Eminim Ayvalık çok daha güzel şeyler hak ediyor. Rahmi Başkanımız için 2’nci dönem ile İsmail Başkanımızın ara verilmiş dönemden sonra sorumluluk üstlenmesiyle güzel şeyler olacak. Hele ki Balıkesir gibi güzel bir şehrin çok çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor.  Bugün Balıkesir hak ettiği yerde değil. Hiçbir köşesi için bunu sağlayamadık. Biz mevcut yerel yöneticilerin hatalarından kaynaklı dönemi İnşallah kapatacağız. Şehrini önemseyen, rantı değil halkını önceliğe almış, ranta hizmet etmek yerine topluma, halkına hizmet etmeyi benimsemiş siyasiler yönetilmesini arzu ediyoruz. Bu yıkımı ve talanı da çokça dile getirdik. Bugün artık bu sürecin noktalanma, yeniden toplumumuzun ön planda çalışmaya kavuşma dönemi. 31 Mart akşamında İnşallah bu emekler boşa çıkmayacak, 1 Nisan sabahı da aydınlık bir geleceğe gözlerimizi açacağız” dedi.

İsmail Ok, Başkan Gençer ile görüşmesinin ardından Ayvalık’ta bir dizi ziyarette bulundu.