AYVALIK, KARDEŞ ŞEHİRLER TURİZM BİRLİĞİNDE

Nilgün KAYA

Ayvalık, dünya genelinde bulunan 7 bin kardeş şehir ilişkisinin bağlantı noktalarından biri olacak Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliğine katıldı. Ayvalık, Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) ile birliğe dahil olurken bu çalışma ile kenti Genel Sekreter Ümit Özgültekin temsil etti.

Ayvalık Belediye Başkanı ve AYTUGEB Başkanı Rahmi Gençer, bu girişim ile Ayvalık’ı dünya kamuoyunda duyurma, diyalog ve turizm açısından gözlem ve kazanımlar elde edileceğine inandığını belirtirken,  Mersin’de 2015 yılında ilk kez düzenlenen Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi ile ilk adımı atılan Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği ikinci toplantısını Zürih’te yaptı.

AYTUGEB GENEL SEKRETERİ ÖZGÜLTEKİN, AYVALIK VE KÖRFEZ BÖLGESİ SORUMLUSU OLARAK TOPLANTILARA KATILDI

Dünya Kardeş Belediyeler Birliği’nin genel sekreteri Hüseyin Baraner ile birlikte çalıştıklarını ifade eden AYTUGEB Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, birliğin sadece turizm açısından değil sosyo-kültürel çalışmalar, ticaret gibi konularda da etkin çalışmalar açısından olumlu etkisi olacağını ifade etti. Özgültekin, görüşmeleri Ayvalık ve Körfez bölgesi sorumlusu olarak Zürich de kendisinin takip ettiğini söyledi.

‘TURİZMDE EL ELE, BİZ BİRİZ’ MESAJI VERİLDİ

2019 yılının ilk zirvesi, 18 Ocak tarihinde İsviçre’nin başkenti Zürih’te ‘Kardeş Şehirler Turizmde El Ele, Biz Biriz’ temasıyla yapıldı. Dünya turizm liderlerinin yanı sıra önemli banka ve medya temsilcilerinin katıldığı zirve ile Birlik, beş kıtada hızlı bir teşkilatlanma ve çalışma sürecine girecek. Ayrıca her yıl dünyanın en önemli turizm borsası olan ITB Berlin Fuarı’nda, “Belediye Başkanları Turizm Zirvesi ve Tanışma Toplantısı” düzenlenecek. Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) aracılığı ile birlikte yer alan Ayvalık,  ürettiği ve sahip olduğu değerleri dünya kamuoyuna duyurarak turizm trafiğini arttırmayı hedefliyor.