“HEPİMİZİN ORTAK DİLEĞİ ÖZGECANLAR ÖLMESİN”

Nilgün KAYA

Özgecan Aslan’ın katledilişinin 4’ncü yılında açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi, Cumhuriyet değerlerinden kopuşun, kadın ve çocukların hayatına şiddet, taciz, tecavüz, yokluk olarak geri döndüğüne dikkat çekerek, “Hepimizin ortak dileği Özgecanlar ölmesin” dedi.

CKD’nin Genel merkez ve tüm derneklerinde eş zamanlı olarak yaptığı açıklama, CKD Ayvalık Şube Yönetim Kurulu üyesi Vildan Aydemir tarafından okundu.

“HER BİRİ İLE AYRI AYRI BIÇAKLANIYORUZ, YUMRUKLANIP ÖLDÜRÜLÜYORUZ”

Açıklamada, “Bahar çiçeği gibi taptaze bir fidandı Özgecan. Anne olacağına kadına yönelik şiddetin sembolü haline geldi Özgecan Aslan. Anısına heykeller dikildi, filmler çekildi, parklar, anıtlar yapıldı, yürüyüşler düzenlendi” Hepimizin ortak dileği Özgecanlar ölmesindi”. Her 11 Şubatta yüreklerimiz şiddete uğrayarak ölen kadınlarımız için yanıyor. Her gün medyada, sokak ortasında bıçaklanan, boğazlanan, yakılan, tekmelenen, yumruklanan, öldürülen kadınlar yer alıyor. Her biri ile ayrı ayrı bıçaklanıyoruz, yumruklanıp öldürülüyoruz. Toplumun her kesimine sinen şiddet, çocuklar ve kadınlar üzerinde vücut buluyor. Cumhuriyet değerlerinden, Cumhuriyet felsefesinden uzaklaşıldıkça kadın ve çocuk kimsesiz kalmaktadır. Bilimsellik ve laiklikten, halkçılık ve devletçilikten uzaklaştıkça toplumu bir arada tutan yapı taşları zarar görmektedir. Medya üzerinden topluma sunulan yaşam felsefesi insanları yalnızlaştırıp bireycileştirmektedir. Aile değerleri hafife alınmakta insanın insana sevgi ve saygı ile yaklaşımı alay konusu olmaktadır”.

“KADINLAR BİRLİKTE GÜÇ YARATARAK KARŞI KOYABİLİRİZ”

Türkiye’nin büyük bir ekonomik kriz içinde, tüketim toplumu halinde olduğuna dikkat çeken CKD Ayvalık Şube Yönetim Kurulu üyesi Vildan Aydemir, “Ekonomik krizin sıkıntıları, eğitim ve sağlıktaki gericileşme, Cumhuriyet değerlerinden kopuş, kadın ve çocukların hayatına şiddet, taciz, tecavüz, yokluk olarak geri dönmektedir.  Şiddete, gericiliği ve bölücülüğü yaratan emperyalizme karşı bütün kadınlar birlikte güç yaratarak karşı koyabiliriz.  Ülkemizin, emperyalizm tarafından içeride ve dışarıda saldırıya uğradığı, ateşle sınandığı bu zor günlerde kadınların farkındalığına birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla gereksinim vardır. Yani şiddete karşı mücadele ancak örgütlü olmakla mümkündür. Bunun için, Vatan ve millet sevgisi taşıyan, Atatürk gibi zorluklarla yılmadan mücadele eden tüm kadınları Cumhuriyet Kadınları Derneği’ne üye olmaya Cumhuriyet devrimlerine sarılmaya davet ediyoruz” dedi.