BAŞKAN GENÇER’DEN KASAİD’E ZİYARET

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP’nin Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, parti teşkilatıyla birlikte Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD)  Ayvalık Şubesini ziyaret etti. Başkan Gençer’e, Çarşamba günü yaptığı ziyarette CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ve ilçe yönetimi eşlik etti. Başkan Gençer ve CHP ilçe teşkilatı, Şube Başkanı Filiz Karayelli, yönetim kurulu ve dernek üyeleri tarafından karşılandı.

“KASAİD AYVALIK İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ”

KASAİD’in Ayvalık’ta uzun yıllardır görev yapan çok önemli bir dernek olduğunu ifade eden başkan Gençer, “Kadınları bir araya getiren, onlara iş öğreten ve onların sorunlarını belli platformlara taşıyan bir dernek. Sizinle gurur duyuyoruz. Bu derneğin çalışma şekli, katma değer yaratması Cumhuriyet’e, Atatürk’e olan bağlılığı bizim için çok önemli. Bu seçimde tekrar görev bana düşerse geçmişte kadınlarımızı sosyal hayata katmak ve sorunlarını çözme anlamında yaptıklarımızın daha fazlasını yapmaya hazırız” dedi. “KADINLAR, GENÇLER, ÇOCUKLAR VE ENGELLİLERE YÖNELİK PROJELERE ÖNEM VERDİK”

Belediyecilik anlamında önemli tecrübe edindiğini belirten Başkan Gençer, “İlk defa Büyükşehir yasasını yaşadık. Üç belediye birleşti, köyler ilave edildi. Bunlar bize sıkıntılı günler yaşattı. Biz isterdik ki daha çok bütçe ile Ayvalık’a daha çok hizmet edelim ama elimizdeki kısıtlı bütçe ile kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve engellilerimiz için yaptığımız projeler müthiş. Örneğin Zeytin Çekirdekleri Projemiz ile Ayvalık’ın dezavantajlı bölgelerinde yaşayan 1700’ün üzerinde çocuğumuza sanat, kültür eğitimi verdik. Bu hala devam ediyor. Gençlik Merkezi ile 300-400 gencimizin eğitim alabildiği bir köşe, kütüphanesiyle birlikte bir kompleks yarattık. Spor kulüplerindeki gençlerimize çok yardım ediyoruz. Bugün çok sayıda branşta Ayvalık’ta yapılan spor dallarındaki çocuklarımıza çok ciddi destek veriyoruz. Çocukların gelişiminde sanat ve sporun önemine inanan bir insanım. Bu destekleri daha da katlayarak devam ettirmek istiyorum. 5 yılda aldığım tecrübe ile 2’nci 5 yıla daha iyi hazırlanıyorum” dedi.

“YAPMAKTAN GURUR DUYDUĞUM SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ ARTTIRACAĞIM”

Çok yüksek rakamlarla yapılabilecek hayali projeler değil ayağı yere basan, insana dokunan projeler hazırladığını belirten Başkan Gençer, “120 yaşlımızı evinde bakıyoruz. 20 personelimiz, 4 aracımızla evlere sağlık ve bakım hizmeti götürüyoruz.  Bu daha önce Ayvalık’ta yapılan bir şey değildi. Nasıl ki bu projeyi yaptıysak 20’nin üzerinde yeni projem var. 3 merkezde 60’a yakın engelli çocuğumuza katkıda bulunuyor, hizmet vermeye çalışıyoruz. 16 yaşlı vatandaşımıza bakım için yepyeni, tertemiz bir yer kazandırdık. 6 ayda bir engelli çocuklara diş taraması yapıyoruz. Bunlar bizim yaptığımız ama görünmeyen hizmetlerimiz. Yapmaktan gurur duyduğumuz bu hizmetleri önümüzdeki dönem daha da arttıracağız.” dedi. “KADINLARIMIZIN EL EMEKLERİNİ DEĞERLENDİRMELERİ İÇİN YER AYIRDIK, 3 ADET KREŞ YAPACAĞIM”

Kadınların el emeklerini değerlendirmek için Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal Kültürel Yaşam Merkezi içerisinde bir bölüm ayırdığını kaydeden Başkan Gençer, “Merkezde dükkânlar ayırdım. Sizlere tahsis edeceğiz, el emekleri satış noktaları yapacağız. Bu organizasyonu Kent Konseyi üzerinden yapacağız. 2020 yazına orası tamamlanmış olacak. Çalışan kadınlar için Ayvalık, Sarımsaklı ve Altınova’da kreş yapacağız. Ortası avlu, etrafında sınıfları olan bir proje. Her sınıfın bahçesi var. ” dedi.

“YÜRÜYÜŞ ALANLARINI GENİŞLETECEĞİZ, SARIMSAKLIDA HALK PLAJI YAPACAĞIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ana arterleri 3,5 ay önce yolları belediyeye verdiğini kaydeden Başkan Gençer, “Reklam vergilerini aldı ama yapmadı yolları. Yollar çok bozuk. Biz de şehri daha yaşanabilir olması için yürüyüş alanlarını genişletmek istiyoruz. Bazı yolları trafiğe kapatacağız. Ana arterde parklanmayı kaldırıp, yaya kaldırımlarını genişleteceğiz. Ceplerle dolmuşların ihtiyacını karşılayacağız. Cumhuriyet Meydanı da bize yeni teslim edildi. Meydanımızla ilgili projemiz de var. Sarımsaklı ‘da eski Maliye Kampı önünü halk plajına çevirmek istiyoruz. Plaj kısmını aldık arkasını da alıp insanlar için bir rekreasyon alanı oluşturmak istiyorum. Sarımsaklıda halkın denize girme konusunda sıkıntı var. Kendimizin çalıştıracağı ve halkın rahatça denize girebileceği bir plaj yapmak istiyorum” dedi.  Başkan Gençer, dernekte yapılan kurslar hakkında detaylı bilgi aldı.

PAYLAŞMAK
Önceki İçerikKONSER
Sonraki İçerikBELGESEL-OYUN