KARMA-KARIŞIK RESİM SERGİSİ

Nilgün KAYA

Banu Küpeli Ürüçoğlu ve Yasin Ürüçoğlu’nun ‘Karma-Karışık’ adlı resim sergisi, Orhan Peker Sanat Galerisi’nde 1 Şubat Cuma günü açıldı.

Ayvalık Belediye Başkan vekili Gökay Bacan, AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katılımıyla açılan sergide, Banu Küpeli Ürüçoğlu, kadın figürlü, sürreal çalışmaları eşi Yasin Ürüçoğlu ise keçe, vitray ve akrilik teknikle yaptığı resimler ile yer aldı.

KADIN FİGÜRLERİ İLE RENGARENK, SÜRREAL BİR DÜNYA

Kendi yaşamını resimlerine yansıttığını belirten Banu Ürüçoğlu, “Resimlerim hayali ve sürrealist. Akrilikten guaja karışık malzeme ve teknikle çalışıyorum. Kadın figürlerin,  kendimi, eşimi, kedilerimi konu aldım. Masalsı bir anlatımı tercih ediyorum. Hayata renkli bakmak ve renk katmak gerek diye düşünüyorum” dedi.

KEÇEDEN VİTRAYA RENKLİ YOLCULUK

Keçeden vitraya farklı tekniklerde ürettiklerini sergi ile Ayvalık’ta yaşayanlarla buluşturan Yasin Sürüçoğlu, “Bir işletme için yaptığım zeytin temalı vitray çalışmamı 5 metre karelık fotoğraf olarak sergiye aktardım. 94 yılından bu yana devam eden Keçe çalışmalarımdan örneklerin yanı sıra, suluboya tükenmez kalem ile yaptığım ve kent peyzajını, kentin karmaşası ve ışıklarını yansıttığım çalışmalarıma bu sergide yer verdim” dedi.

Açılışta konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, “Bu eserlerle bizleri buluşturan Banu ve Yasin Ürüçoğlu’na, katılım gösteren herkese Ayvalık Belediye Başkanımız Rahmi Gençer adına teşekkür ediyorum. Belediye olarak her zaman sanatçılarımıza destek vermeye çalışıyor daha çok sergi ile Ayvalık’ımıza renk katmaya çalışıyoruz” dedi. Ayvalık’ta ilk kez sergi açan Ürüçoğlu çiftinin çalışmaları beğeni topladı. Sergi, 13 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.