VALİ YAZICI, AYVALIK’TAKİ KAMU YATIRIMLARINI İNCELEDİ

Nilgün KAYA

Vali Ersin Yazıcı, Ayvalık ilçesinde yapımı devam eden kamu yatırımlarını inceledi.

İlçede yapımı devam eden okul, sosyal tesis ve sağlık merkezi yatırımlarını yerinde inceleyen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Beraberindeki yönetici heyetle inşaat alanlarını gezerek yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“BİRÇOK İNŞAAT BÜYÜK BİR HIZLA DEVAM EDİYOR”

Vali olarak Balıkesir’de bulunuş amacını, hizmet üretmek ve kurumlara destek olmak olarak nitelendiren Vali Yazıcı, “Balıkesir’de farklı sektörlerde önemli kamu yatırımlarımız var. Bugün inşaatlarımızı dolaşarak son durumu yerinde görmek, bir aksaklık varsa yetkilileri uyarmak amacıyla incelemelerde bulunuyorum. İlgili arkadaşlarımızla inşaatlarda dolaşarak son halini yerinde görme fırsatı bulduk. Birçok inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. Ziyaretimize Sarımsaklı’da ki sosyal tesis binasında başlayıp Sarımsaklı Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binası ile Ayvalık merkezde yapımı devam eden Sakarya İlkokulu inşaatında devam ettik. Mesai kavramı gözetmeden çalışmalarımızı geceli-gündüzlü aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz.” dedi.

“YATIRIMLARIMIZI TAMAMLAMAK TEMEL HEDEFİMİZ”

Denetlediği kamu yatırımları inşaatlarında gördüğü eksikliklerin giderilmesi için daire amirleri ile yüklenici firma sahiplerine talimat veren Vali Yazıcı, “Eğitim ve sağlık altyapısını güçlendirmek, yatırımlarımızı tamamlamak temel hedefimizdir. Hepimizin hedefi vatandaşlarımıza hizmet etmek ve onların yaşam kalitesini yükseltmektir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin daha çağdaş eğitim kurumlarında eğitim görmelerini sağlama adına ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bütün bu yatırımlarla altyapımızı güçlendiriyoruz.” dedi.

“VALİ OLARAK YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİYİM”

Balıkesir’in son yıllarda farklı sektörlerde çok önemli kamu yatırımlarına ev sahipliği yaptığını belirten Vali Yazıcı, “İlin Valisi olarak yapımı devam eden tesislerimizin şantiyelerini sık sık ziyaret ediyor, gecikmeye meydan vermeden bir an önce bitirilmesini arzu ediyorum.” Dedi. Vali Ersin Yazıcı’ya incelemeleri sırasında Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ile İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de hazır bulundu.