EGE DENİZİNDE FIRTINA, HAFTA SONUNDA AŞIRI YAĞIŞ BEKLENİYOR

Arşiv

Nilgün KAYA

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ege Denizi’nde bugün öğle saatlerinden itibaren fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Ege Denizi’nde rüzgârın bugün öğle saatlerinden itibaren Güney ve Güneydoğu yönlerinden 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına, Güney Ege’de 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına eseceğinin tahmin edildiği bilgisini paylaşarak uyarıda bulundu. Açıklamada, “Fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi. Fırtınanın 24 Ocak Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklendiğini belirtildi.

DÜN GECEDEN BU YANA METRE KAREYE 21 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Alınan bilgiye göre; dün akşam saatlerinden itibaren başlayan gökgürültülü ve sağanak yağışın Pazartesi gününe kadar devam edeceği, hafta sonunda ise etkisini arttıracağı bildirildi. Salı akşamı başlayıp bugün de devam eden yağmurda, metre kareye 21 kg yağış düştüğü öğrenildi.