‘Nasıl bir yerel yönetim istiyoruz ve bunu nasıl örgütleriz?’

Nilgün KAYA

Ayvalık Demokrasi Platformu 5 Ocak Cumartesi günü, ‘Nasıl bir yerel yönetim istiyoruz ve bunu nasıl örgütleriz?’ başlıklı bir forum düzenleyecek. Forum Orhan Peker Sanat Galerisi’nde saat 17.00’de başlayacak.

Ayvalık Demokrasi Platformundan yapılan yazılı açıklamada, ‘Ekonomik kriz giderek derinleşirken geniş halk kitleleri üzerindeki yıkıcı etkilerinin her gün daha da arttığı bir dönemde 31 Mart 2019 tarihinde ülkemizde yerel seçimler yapılacak. Belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarımızı seçmek için oy kullanacağız. Toplumumuzun çoğulcu yapısıyla uyuşmayan ve yüzyıllık ‘demokrasi’ arayışımıza da aykırı olan otoriter ‘tek kişi’ yönetimine karşı olduğumuzu göstermek için; Kentlerimizin, ormanlarımızın, doğal alanlarımızın tahrip edilmesine
yerel seçimlerde kullanacağımız oylarla hep birlikte ‘HAYIR’ deme imkanı bulacağız. 31 Mart yerel seçimlerinde otoriter, baskıcı, ‘ben bilirimci’ tek kişi yönetimine,iktidar bloguna karşı demokrasiden yana oy kullanmak için; bize ait yerel yaşam alanlarının rant konusu yapılmasına sessiz kalmamak için;Kentlerin; iş yerleriyle, mahalleleriyle ve sokaklarıyla halkın yaşadığı, dolayısıyla yaşama ve sorunlarına birinci elden müdahale edebileceği alanlar olması için; tam da bu nedenle, yerel yönetimler, halkın kendi kendini yönetmesi bakımından öncelikli öneme sahiptir. Halkın, kendi yaşamını ilgilendiren, yaşadığı çevre olarak yerelin bütün sorunlarının çözümlerine gerek tartışma gerekse uygulama süreçlerinde fiilen katılması için; Sizleri 5-Ocak-2019 Cumartesi günü saat:17:00’de Orhan Peker Sanat Galerisine bekliyoruz’ denildi.