AYVALIK’TAN İKİ İSİM YILIN EN İYİLERİ ARASINDA

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan Müzisyen Serdar Ataşer ile Gazeteci ve Müzik yazarı Derya Bengi, Hürriyet Gazetesi’nin hazırladığı ‘2018’in en iyileri’ listesinde yer aldı.

Yılın en çok izlenen filmlerinden en başarılı oyuncularına kadar farklı dallarda 2018’in en iyilerini belirleyen Hürriyet Gazetesi, listeyi 22 Aralık’taki Pazar ilavesinde yayınladı.

Yılın en iyi kitapları, Hürriyet Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Şair-Eleştirmen Haydar Ergülen, Eleştirmen Ömer Türkeş, Hürriyet Kitap Sanat Yayın Yönetmeni İhsan Yılmaz, Hürriyet Kitap Sanat editörü Erkan Aktuğ, Hürriyet Cumartesi kitap editörü Burcu Aktaş ‘tan oluşan jüri tarafından seçildi. Ayvalık’ta yaşayan Gazeteci ve müzik yazarı Derya Bengi’nin, 1950’li yıllar Türkiye’sinin “sazlı-cazlı” sözlüğünün devamı niteliğindeki  ‘60’lı Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük’ kitabı yılın en iyi kitapları arasında yer aldı.

Hürriyet müzik yazarları Naim Dilmener, Tolga Akyıldız ve Sinem Vural, Müzik eleştirmenleri Barış Akpolat ve Eray Aytimur ‘un yer aldığı jüri ise yılın en iyi şarkılarını seçti. 90’lı yılların unutulmaz eserlerine imza atan ve birçok büyük ismin albümlerinde prodüktörlük yapan usta müzisyen Serdar Ateşer’in ‘İş İşten geçer geçmez oradayım’ adlı albümünden ‘Silahlı Eleştiriler’ adlı şarkısı yılın en iyi şarkıları arasında yer aldı.