AYVALIK ARALIK AYINDA DA KALABALIK

Nilgün  KAYA

Mimari özellikleri, doğal güzellikleri ve tarihi birikimi ile yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Ayvalık, Aralık ayında da kalabalık. Yaz aylarında 600-700 bin kişiyi ağırlayan ilçe, kış aylarına da önceki yıllardan farklı olarak sokakları ve mekânları hareketli bir şekilde giriyor.

Her yaz sezonunda binlerce turisti ağırlayan Ayvalık, Kasım ve Aralık aylarını da en güzel ayları olarak kabul edilen Eylül ve Ekim aylarındaki kadar kalabalık geçiriyor. Kentte önceki yıllardan farklı olarak yaşanan hareketlilik dikkat çekici nitelikte. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesinin de etkisiyle ilçe sokakları ve mekânlarında yoğunluk yaşanıyor. Kimi saatlerde trafik akışının yoğunluğu dikkat çekiyor. 

“ESKİDEN EKİM’DE TERK EDENLER ARTIK ARALIK AYINDA DA TERK ETMİYOR”

Ayvalık’ta yaşanan hareketliliğin kış aylarında da sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Geçmişte Eylül’de Ayvalık’ı terk eden insanlar şimdi Kasım ve Aralık’ta da terk etmiyorlar. Nüfus tabelada 70 bin 2 yazsa da Ayvalık şu an daha kalabalık. Son 3 yıldır özellikle İstanbul’dan buraya talep başladı. Ayvalık uzun yıllardır büyükşehirlerden sıkılanların tercih ettiği kentlerden bir tanesi. Son zamanlarda da bu arttı. Biz şuna bağlıyoruz; Ayvalık’ın özgünlüğünü kaybetmemesi, doğasının yok olmaması ve bununla ilgili mücadele edilmesi, korunmuş bir kent olması. Huzurlu bir şehir. Şirin, ulaşılabilir bir yer Ayvalık. Yaz aylarında 600-700 binlerin misafir edildiği kentimizde kış aylarında da hareket azalmadı. Aralık ayından Mart ayına kadar olan 3 aylık dilimin Ayvalık’ın en dingin zamanı” dedi.